Federatia sindicatelor Gaz Romania a actionat in instanta Transgaz Medias (TGN), solicitand companiei sa plateasca angajatilor 10% din profit, asa cum este prevazut intr-o serie de acte normative si in contractul colectiv de munca.
Actiunea federatiei sindicale a fost inregistrata la Tribunalul Sibiu, iar primul termen de judecata a fost stabilit pentru 14 septembrie, se arata intr-un comunicat al Transgaz transmis marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB), scrie Mediafax.

Compania a anuntat ca va distrinui dividende reprezentand 90% din profitul din profitul de anul trecut, de 376,3 milioane lei (88,8 milioane euro). Dividendele vor fi virate de Transgaz incepand cu data de 17 octombrie, prin intermediul BRD.

Transgaz este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 73,5% din titluri. Fondul Proprietatea are o participatie de 14,98% din capitalul Transgaz, in timp ce mai multi actionari cumuleaza 11,5% din titluri.

Actiunile Transgaz au fost tranzactionate marti la BVB la pretul de 222 lei pe unitate, in scadere cu 0,45%. Transgaz are o capitalizare de 2,61 miliarde de lei (623 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri