Scoala de Vara “Descopera Avocatura de Afaceri” si-a deschis astazi portile pentru cei 20 de studenti selectati sa participe in perioada 17-21 august la evenimentul organizat de firma de avocatura Ionescu|Sava, AvocatNet.ro si sustinut de TVR Info la Poiana Brasov.
Prima zi a Scolii de Vara “Descopera Avocatura de Afaceri” a debutat cu o discutie interactiva intre lectori si participanti unde fiecare si-a expus asteptarile pe care le are de la meseria de avocat, consultant sau magistrat in momentul terminarii facultatii de Drept.

Radu Ionescu, Managing Partner Ionescu|Sava, a deschis sirul discutiilor cu o prezentare generala a meseriei de avocat pentru mediul de afaceri si atitudinea pe care acesta trebuie sa o aiba in relatia cu clientul sau. Atat ramurile avocaturii de afaceri cat si protectia avocatului de afaceri au fost unele dintre subiectele pe care Radu le-a abordat in cadrul primei sesiuni de discutii.

In cadrul prezentarii unui caz fictiv de drept comercial, George Ionescu, Managing Partner Ionescu|Sava, a expus riscurile la care se supune avocatul de afaceri atunci cand este implicat intr-o negociere intre clienti sau intre asociatii companiei. George a scos in evidenta si rolul avocatului in cele mai importante situatii ale cazului prezentat sau intr-un conflict aparut intre partile implicate.

In completare, Radu Ionescu a prezentat etapele infintarii unei Societati cu Raspundere Limitata (SRL) si importanta conceperii unui cadru contractual pentru relatia cu clientii si furnizorii. Radu a punctat faptul ca este foarte importanta auditarea clientului la inceperea colaborarii pentru a stabili care sunt zonele de risc pe care acesta le poate prezenta. El a subliniat de asemenea ca este necesara o abordare dedicata strict nevoilor clientului si redactarea contractelor in functie de fiecare situatie in parte.

“Un alt domeniu foarte important in care avocatul de afaceri se implica atunci cand reprezinta o Societate Comerciala este Dreptul Muncii si implicatiile acestuia in structura companiei. Rolul avocatului in aceasta ramura este de a redacta contractele individuale de munca, regulamentul intern al companiei dar si asistarea societatii in cadrul concedierilor individuale sau colective. Dreptul Concurentei reprezinta de asemenea un punct important in cadrul unei companii pe care avocatul de afaceri il asista.” declara Radu Ionescu, Ionescu|Sava.

Ultima sesiune de dezbateri de astazi este dedicata omului avocat si cu precadere femeii avocat de succes. Otlia Sava, Partener Ionescu|Sava, aduce in discutie intr-o maniera relaxanta importanta moralitatii in aceasta cariera si impactul deciziilor pe care o femeie le poate lua in fiecare etapa a carierei de avocat. Otilia a subliniat faptul ca avocatura este alcatuita 70% din PR si 30% din cunostinte teoretice si practice si ca experientele intalnite in aceasta meserie pot fi de multe ori asemanatoare cu cele ale colegilor si profesorilor.

“Pentru ca un client sa creada in avocatul care il reprezinta, acesta din urma trebuie sa se prezinte cu o foarte mare incredere in el insusi, convins de faptul ca este cel mai bun avocat pentru clientul respectiv. Este important insa, ca avocatul de succes sa fie capabil sa pastreze un
echilibru emotional intre el si clientul pe care il asista.”, a punctat Otilia Sava, Ionescu|Sava.

Prima zi a Scolii de Vara “Descopera Avocatura de Afaceri s-a incheiat cu succes, urmand ca maine Codul Muncii sa fie dezbatut de un judecator al Curtii de Apel Bucuresti.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri