Loredana Vladareanu, Senior HR Consultant & Executive Coach la HART Human Resource Consulting, considera ca angajatii care fac tot posibilul sa fie printre preferatii sefului trebuie sa fie atenti in actiunile pe care le intreprind pentru ca sansele de a cadea in disgratia sefilor sunt mai mari decat cele de a excela la job.
Ea considera ca pentru a excela in munca sa, este important ca angajatul sa surprinda placut cu ceva anume, iar cele mai apreciate actiuni sau rezultate sunt:

Initiativa si angajament. O persoana care da dovada de initiativa si implicare este o persoana care va iesi intotdeauna in evidenta si care va intra cu usurinta in targetul de “talente” al unei companii;

“Walk the talk” - Este acel comportament care inspira incredere si care va face un manager sa spuna “ma pot baza oricand pe aceasta persoana”. Astfel, respectivul manager va avea incredere sa delege sarcini importante acelui angajat si sa il prefere atunci cand este vorba despre o actiune cu grad ridicat de importanta;

Asumarea responsabilitatii. Apare cel mai des ca o scuza a unui esec, trag inapoi, ne fac nesiguri, tematori si indecisi.

Atitudine pozitiva. Cand vorbim despre dezvoltarea si cultivarea unei atitudini pozitive, avem in minte, in primul rand, atitudinea pe care o adoptam in situatiile limita sau problematice, situatii in care ne pierdem calmul, speranta si bucuria. Cheia este sa pastrezi o gandire pozitiva in ciuda situatie in care te afli, sa mentii o atitudine optimista in fata adversitatii, dar sa o cultivi zilnic, chiar si in contexte neutre.

"Toate aceste comportamente trebuie, insa, sa fie unele constante la o persoana, nu doar izolate", a spus Loredana Vladareanu.

Citeste pe larg opinia Loredanei Vladareanu despre ce trebuie sa faca angajatii pentru a fi cei mai buni din echipa si preferatii sefilor in articolul
Ce trebuie sa faci pentru a deveni preferatul sefului?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri