5 / 6

A cadea in disgratia sefilor este mult mai “simplu” decat a excela

Loredana Vladareanu, Senior HR Consultant & Executive Coach la HART Human Resource Consulting, considera ca pentru a excela in munca sa, este important ca angajatul sa surprinda placut cu ceva anume, iar cele mai apreciate actiuni sau rezultate sunt:

Initiativa si angajament.
O persoana care da dovada de initiativa si implicare este o persoana care va iesi intotdeauna in evidenta si care va intra cu usurinta in targetul de “talente” al unei companii;

“Walk the talk”
- Este acel comportament care inspira incredere si care va face un manager sa spuna “ma pot baza oricand pe aceasta persoana”. Astfel, respectivul manager va avea incredere sa delege sarcini importante acelui angajat si sa il prefere atunci cand este vorba despre o actiune cu grad ridicat de importanta;

Asumarea responsabilitatii. Apare cel mai des ca o scuza a unui esec, trag inapoi, ne fac nesiguri, tematori si indecisi.

Atitudine pozitiva.
Cand vorbim despre dezvoltarea si cultivarea unei atitudini pozitive, avem in minte, in primul rand, atitudinea pe care o adoptam in situatiile limita sau problematice, situatii in care ne pierdem calmul, speranta si bucuria. Cheia este sa pastrezi o gandire pozitiva in ciuda situatie in care te afli, sa mentii o atitudine optimista in fata adversitatii, dar sa o cultivi zilnic, chiar si in contexte neutre.

"Toate aceste comportamente trebuie, insa, sa fie unele constante la o persoana, nu doar izolate", a spus Loredana Vladareanu.

Ce nu trebuie sa faci

A cadea in digratia sefilor este mult mai “simplu” decat a excela la locul de munca, considera Vladareanu.

"Pentru a fi categorisit drept un angajat slab, este suficient sa nu iti indeplinesti in mod aproape constant sarcinile zilnice sau sa o faci intr-un mod necorespunzator (fara a te incadra in deadline-uri, intr-un mod dezordonat, cu un mare consum de timp si alte resurse, etc.). De asemenea, sefii dezaproba (in majoritatea lor) comportamentul lipsit de respect, de consecventa, de seriozitate si responsabilitate, de implicare. Tradus in fapte, un angajat care, de exemplu, nu isi saluta colegii, pierde timp in pauze repetate si lungi, nu livreaza ceea ce promite, nu se implica in task-urile de echipa, gaseste permanent scuze si nu solutii, are toate sansele sa fie categorisit drept un angajat dificil sau care produce mai degraba probleme, decat rezultate", a precizat aceasta.

Loredana Vladareanu a precizat ca in functie de procedurile si cultura organizationala ale fiecarei companii, recompensele pentru cei mai buni angajati variaza considerabil, de la avansarea in cariera, la cateva zile de concediu, pana la excursii si abonamente la sala de sport.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri