Vanzarile BASF, lider mondial in domeniul chimic, au inregistrat in lunile iulie-septembrie 2011 o crestere de 11,6% a vanzarilor in toate regiunile in care opereaza si in toate segmentele de activitate, comparativ cu perioada similara a anului 2010, cu exceptia sectorului petrol si gaze, afectat de intreruperea productiei de petrol din Libia.
Pe segmentul substantelor chimice, vanzarile au crescut in toate diviziile. Cresterile semnificative ale preturilor de vanzare in diferite business-uri au contribuit la aceasta evolutie si au compensat efectele negative ale volumelor usor scazute si ale fluctuatiei cursului valutar. Datorita marjelor imbunatatite in diferite domenii, profitul a depasit usor nivelul lunilor iulie-septembrie 2010.

Pe segmentul materialelor plastice, vanzarile au inregistrat un avans, in ciuda efectelor cresterii cursului valutar. Cresterea preturilor, in special in cadrul diviziei de Polimeri de Performanta, a contribuit semnificativ la aceasta evolutie. In cadrul diviziei de Poliuretani, profitul s-a redus ca urmare a declinului inregistrat in domeniul toluenilor izocianati (TDI), atingand un nivel sub rezultatul inregistrat in al treilea trimestru din 2010.

Pe segmentul Petrol si Gaze, vanzarile s-au situat, in schimb, sub nivelul celui de-al treilea trimestru din 2010, din cauza volumelor scazute, in special in sectorul de Exploatare si Productie, ca urmare a intreruperii productiei de petrol in Libia, la finalul lui februarie 2011. Cresterea preturilor de vanzare in comertul cu gaze naturale si titei nu a reusit sa compenseze satisfacator aceste efecte, dar a existat o crestere a profitului in sectorul Comertului cu Gaze Naturale. Per total insa, profitul a scazut pe acest segment, odata cu intreruperea productiei din Libia.

Pentru intreg anul 2011, BASF estimeaza o crestere a productiei industriale intre 4,5-5%, o crestere a productiei chimice (exceptand produsele farmaceutice) situata tot intre 4,5-5% si un pret mediu al petrolului, la nivelul de 110 dolari per baril.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri