Compania germana Kromberg&Schubert va deschide in cursul acestui an la Medias o fabrica de cablaje auto, dupa ce in cursul lunii ianuarie oficialii companiei au inchiriat una dintre halele disponibile ale societatii Automecanica SA, in care se afla in curs de montaj o linie de productie adusa recent din Germania.

In cadrul unei intalniri avute la Primaria municipiului Medias, reprezentantii firmei germane care se ocupa de investitia locala au declarat ca cel putin 500 de medieseni vor avea in acest an un nou loc de munca. Activitatea va incepe in perioada urmatoare, dupa ce hala de la Automecanica SA va fi pregatita pentru productie, iar in cursul anului viitor compania germana intentioneaza sa construiasca o fabrica noua pe platforma industriala Vest a orasului de pe Tarnava Mare. Conducerea firmei preconizeaza ca numarul total al angajatilor va creste pana la 2.000.
Kromberg&Schubert detine o asemenea unitate de productie la Timisoara, iar cateva sute de muncitori selectionati la Medias au fost trimisi acolo la specializare, urmand apoi sa lucreze in domeniul productiei de cablaje auto pentru clienti ai companiei precum BMW, Mercedes si Volkswagen.

"Vom incepe cu 500 locuri de munca pentru ca suntem limitati de spatiul existent. Nu este deloc usor sa incepi productia in aceste conditii, insa anul viitor vom construi o fabrica noua si vom lucra atunci cu 1.000 de oameni. In finalul proiectului de la Medias, cand capacitatile noastre de productie vor fi pe deplin functionale, intentionam sa avem pana la 2.000 de angajati aici", declara Hans Ulrich Bell, director pentru managementul calitatii la Kromberg&Schubert Romania.

Pentru municipiul Medias, realizarea acestei investitii inseamna un plus de oferte noi pe piata muncii locala si, implicit, reducerea ratei somajului, destul de ridicata in ultima perioada, pe fondul restrangerilor de activitate ce au afectat industria locala. Oficialii investitorului au tinut sa arate ca unul dintre motivele pentru care compania germana a ales municipiul Medias drept locatie pentru urmatoarea sa unitate de productie in Romania il constituie politica de deschidere catre potentialii investitori a administratiei locale, ce a facut demersuri rapide pentru simplificarea tuturor formalitatilor.

"Ne bucuram ca politica noastra de a atrage investitorii in Medias incepe sa dea roade. Imbucurator este si faptul ca piata muncii primeste, in sfarsit, noi oportunitati, iar muncitorii calificati in diverse domenii tehnice vor avea posibilitatea de a gasi locuri de munca nou create", a declarat si primarul Mediasului, Daniel Thellmann.
Aparitia noilor facilitati de productie in domeniul industriei auto aduce la nivel local fericita experienta a unui parteneriat ce poate evolua in viitor.

Kromberg&Schubert este o companie germana de traditie, fondata in anul 1902, ce produce cablaje auto din 1930. Producatorul detine 24 de fabrici, in 14 tari ale lumii, iar pe piata romaneasca activeaza din anul 2000, atunci cand a fost deschisa fabrica de la Timisoara, ce are aproape 3.000 de angajati.
La Medias, germanii aduc expertiza in domeniu si comenzi de lucru pentru BMW, Mercedes si Volkswagen si doresc sa profite de calificarea in industria auto a fortei de munca locale, intr-un oras in care, pana in 1990, asamblarea de autovehicule in cadrul intreprinderii Automecanica SA reprezenta o activitate dintre cele mai profitabile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri