Delia Nica a decis sa se retraga de la conducerea reprezentantei locale a grupului Metro AG in Romania pentru a se dedica unor proiecte in acelasi domeniu.
„Activitatea mea de aproape zece ani intr-un grup atat de puternic la nivel mondial a fost o experienta inestimabila si mi se pare firesc sa fructific in continuare acest capital. [...] Consider ca acesta este momentul meu pentru o schimbare”, a declarat Delia Nica, intr-un comunicat de presa.

Ea ramane vicepresedinte al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR).

Inca din studentie, Nica a lucrat in domeniul comertului exterior, pentru companii precum Prodexport si Vinexport. Mai apoi, in 1992, s-a alaturat reprezentantei locale a Mercedez Benz. „O experienta de circa opt ani pentru care nu te pregateste niciun MBA si care s-ar putea concretiza intr-un veritabil manual de afaceri”, isi aminteste Delia Nica despre colaborarea cu gigantul german.

Primul roman care s-a intalnit cu nemtii de la Metro AG

„In 1995, printr-un joc al destinului, am fost primul roman care s-a intalnit cu managerii Metro Group AG, veniti pentru un studiu de fezabilitate privind Romania”, isi aminteste Delia Nica. „Mi-au pus harta Romaniei in fata si m-au intrebat unde credeam ca ar trebui amplasate primele trei magazine. Imi aduc aminte ca am indicat iesirea din Bucuresti spre Pitesti si zona Otopeni”, a povestit Delia Nica.

Metro (Germania) a intrat in Romania in 1996, cand a deschis primul magazin Metro Cash & Carry, in Bucuresti.

In prezent, reteaua de magazine cash & carry numara 32 de unitati (26 sub brandul Metro si 6 sub brandul Metro Punct). Mai tarziu, in 2006, nemtii au adus in Romania si lantul de hipermarketuri Real Hypermarket.

In 2002, Delia Nica s-a alaturat Metro, in functia de manager relatii publice si comunicare. Cinci ani mai apoi, Nica a fost numita director al reprezentantei Metro AG in Romania.

Sursa foto: Agerpres.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri