Companiile belgiene vor investi anul acesta circa 500 milioane de euro pe piata locala si au in plan angajarea a minimum 1.000 de romani, a declarat pentru Wall-Street.ro Philippe Beke, ambasadorul Regatului Belgiei in Romania.
"Din pacate, nu putem cuatifica investitiile totale efectuate de companiile belgiene in Romania de-a lungul timpului, insa doar pentru anul acestea operatorii economici au in plan investitii de circa 500 de milioane de euro, ceea ce reprezinta o suma foarte mare", a spus Philippe Beke, ambasadorul Regatului Belgiei.

Potrivit acestuia, principalele investitii vor fi efectuate de companii din domeniile retail, logistica, spatii de depozitare sau metalugie.

"Avem cunostinta de investitii importante pe care le au in plan companii mari, precum reteaua de supermaketuri Mega Image, care se afla intr-un proces important de expansiune, sau compania de confectii metalice Sarmatec din Cluj-Napoca", a explicat Beke.

El a adaugat ca in urma acestor investitii companiile belgiene vor angaja circa 1.000 de persoane, care se vor adauga celor 15.000 persoane ce lucreaza in prezent.

Plusuri si minusuri in Romania, prin ochii investitorilor

Philippe Beke a adaugat ca intre principalele motive pentru care investitorii straini aleg Romania se numara prezenta tarii noastre in Uniunea Europeana, alaturi de unele costuri mai mici care revin companiilor.

"Romania atrage investitori deoarece este stat membru al Uniunii Europene, care se supune legislatiei si reglementarilor comunitare. De asemenea, unele costuri ale companiilor sunt mai mici aici fata de alte state. Chiar daca unele taxe sunt similare cu alte tari, alte preturi sunt mai mici, cum este exemplu pretului energiei electrice", a precizat Philippe Beke, ambasadorul Regatului Belgiei.

El a afirmat ca desi companiile belgiene nu au redus investitiile in Romania in ultimii ani este totusi loc de mai bine din acest punct de vedere, in conditiile in care mai multe elemente, printre care poate cel mai important este legat de reteaua de infrastructura, vor fi imbunatatite.

"Companiile belgiene sunt interesate sa investeasca in Romania, insa infrastructura trebuie imbunatatita. De exemplu, pana in Constanta tirurile care vin din Vest fac mai mult de o zi. De aceea, cred ca zona Banatului se va dezvolta mult in urmatorii ani, datorita investitiilor in infrastructura care se fac aici", a adaugat Beke.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri