Compania River Invest, controlata de omul de afaceri Ion Radulea, dezvoltatorul Sema Parc de pe fosta platforma Semanatoarea din splaiul Independentei din Bucuresti, a cerut insolventa.

Cererea de intrare in insolventa a fost inregistrata la Tribunalul Bucuresti la inceputul lunii, primul termen fiind stabilit pentru 14 mai. Sema Parc urma sa fie dezvoltat pe amplasamentul fostei fabrici Semanatoarea din zona Grozavesti din Bucuresti, care a fost relocata. Proiectul, anuntat inca din 2006, ar fi trebuit sa fie dezvoltat pe o perioada de 15 ani si sa cuprinda un parc de afaceri, o zona rezidentiala cu circa 1.320 de unitati locative, o zona comerciala de tip "shopping village", un hotel, dar si cladiri destinate serviciilor sociale - scoala, spital.

Platforma are un teren de 40 de hectare, iar prima faza a fost finalizata in 2007 cuprinzand doua cladiri de birouri de 50.000 de metri patrati, cumparata in 2006 de fondul de investitii Europolis (actualul CA Immo) pentru 90 de milioane de euro.

Investitia in proiectul Sema Parc era estimata la acea data la 1,7 miliarde euro, insa continuarea proiectului a fost oprita din cauza lipsei de finantare. River Invest, dezvoltatorul intregului proiect, este un vehicul de investitii controlat de o serie de oameni de afaceri, printre care si Ion Radulea (49,69%), presedintele MYO-O, grup care detine Semanatoarea, informeaza Mediafax.

Compania a avut in 2012 o cifra de afaceri de 1,5 milioane de lei si pierderi, in vreme ce datoriile depaseau 11 milioane de lei, potrivit celor mai recente date de la Ministerul Finantelor. Radulea este actionar direct si indirect si la firma Sema Parc, care administreaza parcul industrial cu acelasi nume, dupa concesiunea pe o perioada de 30 de ani a unei suprafete de teren de 325.906 mp impreuna cu cladirile situate pe acesta in suprafata de 82.896 mp. Societatea de administrare a obtinut acordul autoritatilor pentru infiintarea unui parc industrial pe fosta platforma Semanatoarea, pe o suprafata de 16,5 hectare de teren. Reprezentantii River Invest nu au dorit sa comenteze.

Sursa foto: Stampila insolventa/Shutterstock.com

Sursa foto: Stampila insolventa/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri