Fostul sef al Anchor Grup Razvan Gaita a fost recrutat de omul de afaceri Ion Radulea pentru dezvoltarea unei noi faze a proiectului imobiliar Sema Parc, amplasat pe terenul fostei fabrici Semanatoarea din zona Grozavesti din Bucuresti, care va atrage in prima etapa o investitie de 10 milioane euro.

"Sema New Project este un proiect cu dezvoltare mixta, destinat atat zonei de business cat si celei de retail si structurat pe trei nivele de adresabilitate: complex de cladiri birouri de clasa A, spatii comerciale si leisure, inglobate intr-un «shopping village» si apartamente premium dispuse in cadrul unui complex rezidential. In contextul oportunitatilor oferite de piata imobiliara din acest moment, Grupul Sema Parc anunta lansarea Office 3 si Office 4, ca parte integranta a proiectului initial", se arata intr-un comunicat al Sema Parc, relateaza Mediafax.

In prima etapa, proiectul consta in conversia a doua structuri existente in spatii de birouri, cu livrare in intervalul 2015-2016, iar in plan este si dezvoltarea Office 5, preconizat pentru finalizare in 2017. Suprafata totala inchiriabila pentru cladirile 3 si 4 este de 42.000 metri patrati. "Proiectul nostru este o adevarata provocare si totodata un salt calitativ in ceea ce priveste dezvoltarea unei suprafete de asemenea dimensiuni, situate atat de aproape de km 0 al Capitalei. Exista o cerere in crestere pentru inchirierea spatiilor de birouri, volumul acestui segment in zona centru - vest a crescut semnificativ in primul semestru din 2014 fata de aceeasi perioada a anului trecut, lucru care ne da certitudinea ca Sema New Project va fi un succes", a declarat Razvan Gaita, director al Sema New Project.

Gaita a fost pana in luna august director general al Anchor Grup, pozitie ocupata din luna mai 2013. Valoarea totala a investitiei in aceasta etapa se ridica la peste 10 milioane euro.

Sema Parc este dezvoltat pe amplasamentul fostei fabrici Semanatoarea pe Splaiul Independentei, care a fost relocata. Proiectul, anuntat inca din 2006, era prevazut sa fie dezvoltat pe o perioada de 15 ani si sa cuprinda un parc de afaceri, o zona rezidentiala cu circa 1.320 de unitati locative, o zona comerciala de tip "shopping village", un hotel, dar si cladiri destinate serviciilor sociale - scoala, spital.
Platforma are un teren de 40 de hectare, iar prima faza a fost finalizata in 2007 cuprinzand doua cladiri de birouri de 50.000 de metri patrati, cumparata in 2006 de fondul de investitii Europolis (actualul CA Immo) pentru 90 de milioane de euro.

A doua faza a proiectului era compusa initial din patru cladiri de birouri si o parte din spatii rezidentiale. In anul 2009, Radulea declara pentru Mediafax ca a investit 30 de milioane de euro pentru faza a doua a proiectului imobiliar dintr-un total de 140 milioane de euro, prevazuti pentru perioada 2009-2011, iar ca pentru restul fondurilor incearca sa gaseasca solutii de finantare. De atunci, compania nu mai comunicat nimic legat de proiect.

Investitia in proiectul Sema Parc era estimata la acea data la 1,7 miliarde euro, insa continuarea proiectului a fost oprita din cauza lipsei de finantare. Proiectul propus acum prevede de asemenea o zona de business, care va ocupa cea mai mare suprafata in raport cu intregul proiect si unde vor exista trei categorii de imobile. Cladirile de tip "urban" (city buildings) sunt situate stradal, in imediata vecinatate a raului Dambovita, adresate in special companiilor mari, cu un puternic impact de imagine.

Cladirile de tip "curte interioara" (courtyard buildings), destinate companiilor de dimensiuni medii si mari, a caror identitate este foarte bine reprezentata in spatii cuprinse intre 10.000 si 15.000 mp si imobilele de tip "pavilion" (pavilion buildings), constructii independente si/sau interconectabile, cu administratie proprie, zona de parcare si facilitati.

Zona rezidentiala va cuprinde peste 1.200 de apartamente, fiecare cu suprafete intre 80 si 260 metri patrati, dispuse in cladiri cu 4 si 5 niveluri, in timp ce in zona comerciala se are in vedere pe langa spatii comerciale si o serie de facilitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri