In cel mult 10 ani robotii de gradina vor deveni o obisnuinta in curtea fiecarui om si vor lua locul actualelor motounelte folosite in propriile curti, cred reprezentantii Stihl Romania, reprezentanta locala a unuia dintre cei mai mari producatori de echipamente de profil din intreaga lume.

Compania germana a prezentat “la lucru” cel mai nou dispozitiv robotic capabil sa taie iarba, un "instrument" care va lua loc treptat motocoasei pentru gradini.

Viking iMow va fi primul robot de gradina pe care compania Stihl il va introduce pe piata spre vanzare la inceputul lunii iunie si al carui pret se va ridica la 8.900 de lei

“Viitorul in domeniul gradinaritului va fi cel al robotilor. Ei se vor ocupa de gradina in urmatorii ani si ne asteptam ca in cel mult 10 ani ei sa inlocuiasca motoutilajele traditionale. (…) In Romania suntem primii care vom introduce astfel de produse pe piata pe piata. Vom incepe distributia la inceputul lunii iulie, insa pana atunci va trebui sa instruim distribuitorii”, a declarat Ioan Mezei, directorul general Stihl Romania.

Desi are un pret piperat, Ioan Mezei se asteapta ca iMow sa fie vandut chiar si in 50 de unitati. “Estimam ca vom vinde pana la 50 de unitati in acest an, iar principalii clienti vor fi persoanele al caror timp costa si au resursele pentru o astfel de investitie. Este utila si se va dovedi extrem de eficienta”, a aratat seful Stihl Romania la o intrebare adresata de wall-street.ro.

Potrivit reprezentantilor Stihl, pentru dezvoltarea iMow a fost nevoie de 5 ani de studii si cercetari pentru a lansa un astfel de produs.

iMow functioneaza dupa un principiu simplu. Dispozitivului ii este delimitat spatiul de lucru, iar iMow are grija de taierea gazonului indiferent daca proprietarul este acasa sau nu. Daca in prezent el nu poate fi controlat prin smartphone, oficialii companiei dau asigurari ca aceasta tehnologie va fi curand implementata si pe viitoarele dispozitive robotice.

Miza pe o crestere a business-ului de cel mult 10%

Cu afaceri care la nivelul anului trecut au crescut cu mai putin de 5%, la o valoare de 24-25 de milioane de euro, Stihl mizeaza la nivel local pe un avans al business-ului de pana la 10% in acest an. "Ne asteptam ca vanzarile sa creasca cu cel mult 10%, un usor avans fiind dat si de inceperea comercializarii robotului iMow. Un important factor de crestere si stimulare al vanzarilor a fost si programul «Rabla» pentru motoutilajele agricole, care a generat anul trecut 20% din totalul vanzarilor. Practic anul trecut am reusit sa curatam piata de peste 10.000 de utilaje vechi, prin inlocuirea unui model vechi si uzat cu unul nou, Stihl”, a mai spus Ioan Mezei.

Conform reprezentantilor Stihl, piata de motounelte agricole nu a traversat in 2013 cea mai buna perioada, vanzarile din prima parte a anului fiind afectate de vremea neprielnica pentru intreaga industrie. “Piata a avut anul trecut un avans de pana la 5%, o evolutie mult scazuta fata de anii precedenti ca urmare a conditiilor atmosferice nefaste. Estimam ca valoarea totala a pietei de profil s-a ridicat anul trecut la circa 120 de milioane de euro”, mai spus Mezei.

Principalii concurenti ai Stihl in Romania sunt suedezii de la Husqvarna si producatorul local Ruris Craiova.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri