IKEA Romania a inregistrat in anul fiscal recent incheiat venituri de 424 milioane de lei, cea mai mare evolutie de la an la an inregistrata de filiala locala a producatorului de mobila. Cresterea este de 12,3%. Noul retail manager pe regiune, belgianul Stefan Vanoverbeke, subliniaza ca Romania are potential pentru noua magazine.

Calculul este complex insa, in principiu, ia in calcul doi indicatori esentiali – performantele economice si populatia tarii. “Romania este cea mai mare tara din regiune ca populatie si in ultimii ani a inregistrat crestere economica. Deocamdata insa ne axam pe deschiderea celui de-al doilea magazin, din Bucuresti”, puncteaza Stefan.

El nu a oferit amanunte privind data deschiderii, insa a spus ca a inaintat dosarele necesare pentru constructia in zona (obtinerea procesului de avizare - n.r.); in continuare, spera ca “autoritatile sa raspunda cat mai rapid, pentru a demara urmatoarele proceduri. Investitia va fi de zeci de milioane de euro, este insa prea devreme pentru o estimare exacta”.

Oficialul companiei a spus ca noul magazin va fi mai mare decat cel din Baneasa si, in prima faza, va angaja circa 400 de oameni.

Date financiare IKEA Romania

Numarul produselor vandute in anul financiar 2014-2015 a crescut cu 7%, magazinul inregistrand 3,4 milioane de vizitatori. Cel mai vandut produs a fost becul LED, economic.

IKEA Food a acoperit 8% din totalul veniturilor companiei, similar cu canalul online al companiei. “In viitorul foarte apropiat, online-ul va atinge 10%”, a spus Stefan. 50% dintre comenzile online au venit din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, per total cumuland 35.000 de comenzi.

76% dintre produsele vandute au fost piese de mobilier, in timp ce 24% au fost decoratiuni si accesorii.

“Angajam constant, avem 529 de oameni care lucreaza direct in si pentru magazinul IKEA. 52% dintre manageri sunt femei, in timp ce 48% sunt barbati, un echilibru de invidiat”, spune, mandru, managerul belgian, fost CEO in IKEA Polonia.

In ceea ce priveste productia, oficialul producatorului suedez spune ca IKEA are 20 de furnizori in tara si exporta in intreaga lume mobila, in special canapele, scaune, mese si diferite accesorii. “Cele mai multe exporturi sunt umerasele”, spune el, pozand cu unul in mana.

In curand, un interviu exclusiv cu Stefan Vanoverbeke, in care acesta va transmite un mesaj concurentei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri