Continental AG estimeaza ca divizia sa de electronice Automotive Systems din Sibiu va termina anul cu o cifra de afaceri de 60 milioane euro, in crestere cu 70% fata de 2006, pe fondul unor investitii de 20 milioane euro pentru extinderea productiei
"Estimam ca vom avea anul acesta o cifra de afaceri de 60 milioane euro, dupa ce anul trecut am avut 35 de milioane euro", a spus pentru NewsIn directorul Continental Automotive Systems Sibiu, Roberto Wagner, la evenimentul prin care Continental AG a semat un parteneriat cu universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

El a adaugat ca, anul acesta, Continental AG va mai investi aproximativ 20 milioane euro la Sibiu, pentru dublarea suprafetei de productie, de la 2.700, la 5.400 metri patrati si instalarea a maxim zece linii de productie a unitatilor de comanda pentru cutiile de viteza ale automobilelor. Constructia halei va fi gata in aprilie sau mai 2007, dupa o investitie de cinci milioane euro. Dupa terminarea halei, urmeaza instalarea liniilor de productie, cu investitii care se vor cifra intre un milion si trei milioane de euro pentru fiecare linie, in functie de complexitate.

Wagner a spus ca investitiile pentru noile linii de productie se vor cifra in jurul a 10 - 20 milioane euro, iar la finalul acestui an, fabrica de la Sibiu va avea in jur de 1.000 de angajati, cu 50% mai mult decat in prezent. Instalarea liniilor de productie ar trebui sa se incheie in primul trimestru al anului 2008, la noua luni de la terminarea halei

Divizia Automotive Systems a inceput sa produca la Sibiu din mai 2004, cu 70 de angajati (40 in productie si 30 pe cercetare). in prezent, fabrica are 640 de angajati, dintre care 400 in productie si 240 in cercetare. Fabrica produce unitati de comanda centrale si pentru usi, iar de anul trecut realizeaza si compomente electronice pentru airbag-uri.

Datorita planurilor de investitii pentru Sibiu, compania germana a decis sa inceapa o colaborare cu universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu in proiectul "Continental University", pe care germanii l-au mai desfasurat in Mexic si in Filipine. Contractul de colaborare, semnat pe 29 ianuarie de Continental AG cu universitatea, va permite anual unui numar de 30 - 40 de studenti sa obtina diplome de masterat pe specialitatile diviziei Automotive Systems. intelegerea dintre companie si universitate prevede infiintarea, incepand cu anul universitar 2007 - 2008, a unei catedre la care vor preda profesori ai universitatii, specialisti de la Continental si alti profesori din strainatate.

Continental Automotive Systems este una dintre divizille grupului Continental AG, care a investit in Romania 250 milioane euro intre 2002 si 2006, iar in acest an va investi peste 50 de milioane. Continental AG are in prezent 2.700 de angajati in Romania, iar in urmatorii doi - trei ani vrea sa mai angajeze inca 1.500. Continental are la Timisoara o fabrica de anvelope (divizia Automotive Products), care anul acesta va realiza peste 14 milioane de bucati, iar in prezent are 1.400 de angajati.

In afara de aceste doua divizii, Continental mai are in Romania filiala ContiTech, care produce la Timisoara tubulaturi pentru sistemele de aer conditionat auto si curele de transmisie, iar la Carei, in judetul Satu Mare - furtune de racire. ContiTech are, in Romania, 1.000 de angajati, iar numarul se va dubla pana la finalul anului 2008.

Continental AG a inregistrat in Romania o cifra de afaceri de 342 milioane euro in 2005. Rezultatele pentru 2006 nu au fost comunicate inca. Continental Corporation este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de componente pentru industria auto, cu activitati extinse in special in zona productiei de anvelope, a sistemelor de franare, a celor de control al dinamicii vehiculului si a senzorilor electronici. Continental AG are 85.000 de angajati in peste 100 de fabrici din 27 de tari, iar vanzarile grupului au depasit anul trecut 15 miliarde euro.

Grupul cu sediul central in orasul german Hannovra este pe plan mondial al doilea producator de sisteme electronice de franare si al patrulea la productia de anvelope.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri