Centrul Medical Unirea (CMU), companie de servicii medicale integrate, a anuntat ca a vandut un pachet minoritar semnificativ firmei britanice de gestionare de fonduri de investitii 3i si partenerului sau regional, 3TS, fara a da detalii financiare ale tranzactiei.

Reprezentantii CMU au refuzat sa dea detalii legate de valoarea tranzactiei si de schimbarile din interiorul actionariatului, dar au precizat pentru NewsIn ca este cea mai mare tranzactie privind un operator roman de servicii medicale. "Suntem foarte fericiti ca am reusit sa atragem cea mai mare investitie din domeniul sistemului privat de sanatate roman, investitia venind de la unul din liderii mondiali in investitii de tip private equity si capital venture", a spus doctorul Wargha Enayati, director si fondator al CMU.

"O asemenea investitie ii va ajuta pe cei 35.000 de abonati ai nostri", a continuat fondatorul companiei. "Firma 3i Plc si consultantul si partenerul pentru Europa Centrala al 3i, 3TS Capital Partners, au o experienta semificativa in ajutarea companiilor ca a noastra, ce ofera servicii medicale private, sa ajunga la potentialul lor maxim", a mai spus Enayati.

"Investitia aceasta reprezinta un pas important pentru indeplinirea angajamentului nostru de a participa la oportunitatile bune de crestere din Europa Centrala si, in mod particular, din Romania", a spus coordonatorul investitiei 3TS in CMU, Daniel Lynch. "Credem ca 3TS are oamenii, competenta si experienta sa ajute dezvoltarea CMU in viitorul apropiat", a adaugat Lynch.

3TS Capital Partners este o firma ce investeste in companii cu rate mari de crestere, concentrandu-se pe Europa Centrala si de Est. 3TS este consultant pentru fondul TCEE de 66 milioane euro si pentru fondul 3TS Central European Fund II. Printre investitorii acestor fonduri se numara 3i, Sitra si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

CMU este una din cele mai mari companii de servicii medicale din Romania si opereaza, la ora actuala, opt clinici, o clinica de chirurgie, o clinica pentru femei si servicii de maternitate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri