Un analist al bancii de investitii RBC Dominion Securities Inc a anuntat reducerea calificativul atribuit actiunilor grupului Gabriel Resources Ltd datorita unei liste de 5.840 intrebari puse de ministerul roman al mediului la care compania trebuie sa raspunda, informeaza NewsIn citand theglobeandmail.com.

Analistul Stephen Walker de la RBC Dominion Securities Inc, a atribuit actiunilor companiei Gabriel Resources Ltd, listata la Toronto Stock Exchange, o recomandare de "performanta la nivelul sectorului", inferioara ratingului de "performanta peste nivelul pietei". Ministerul roman al mediului si gospodaririi apelor a depus un numar de 5.840 de intrebari legate de explotarea zacamantului aurifer Rosia Montana, la care compania canadiana trebuie sa raspunda inainte de a primi permisele necesare exploatarii, mentioneaza Walker.

Ministerul roman al mediului si gospodaririi apelor a depus un numar de 5.840 de intrebari legate de explotarea zacamantului aurifer Rosia Montana, la care compania canadiana trebuie sa raspunda inainte de a primi permisele necesare exploatarii, mentioneaza .

Aceasta reducere a ratingului a fost decisa si din cauza ca actiunile grupului se afla aproape de obiectivul anual de sase dolari pe actiune, putand urma o perioada de patru pana la sase luni pana cand va vor putea fi eliberate noi permise care ar putea debloca procesul de exploatare al zacamantului aurifer Rosia Montana, a declarat analistul grupului RBC Dominion Securities Inc, Stephen Walker.

Grupul minier canadian este ocupat momentan alcatuirea documentatiei care raspunde chestionarului ministerului roman, dupa ce au fost finalizate audierile publice, in luna septembrie 2006.

RBC a estimat ca Gabriel resources ar putea finaliza documentatia ceruta de minister pana la inceputul lunii iulie 2007, in ciuda faptului ca niste eventuale alegeri anticipate ar putea amana si mai mult posibilitatea de a primi permise pentru demararea procesului de exploatare. Conform analistului RBC, dezvoltarea miniera a regiunii Rosia Montana ar putea fi un subiect al campaniei electorale.

Compania canadiana Goldcorp Inc. este cea care a propus statului roman un proiect de exploatare miniera a zonei aurifere prin folosire de cianuri, in localitatea din Muntii Apuseni, Rosia Montana.

Proiectul de exploatare aurifera de la Rosia Montana, considerat a fi cel mai mare de acest tip din Europa, presupune o investitie de 2,5 miliarde de dolari, care va genera un rulaj de 3,5 miliarde de dolari, iar productia va putea incepe in 2009. Investitorii se asteapta sa scoata din minele de la Rosia Montana 325 de tone de aur, 1.626 de tone de argint, cu un cost de productie de 181 de dolari pe uncie, in primii cinci ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri