Reteaua de supermagazine germana de tip discount Plus, membra a grupului Tengelman, care numara 35 de centre comerciale si in Romania, se va lansa in Bulgaria in primul trimestru al anului 2008.
Ministrul adjunct al economiei, Nina Radeva, a prezentat certificatul de investitori reprezentantilor retelei de magazine Plus.

Potrivit Sofia News, compania germana planuieste sa deschida aproximativ doua sute de magazine pe teritoriul bulgar, in urmatorii patru ani, ceea ce va crea 2.400 de noi locuri de munca, potrivit NewsIn. Investitia din Bulgaria se va ridica la un total de 250 de milioane de euro. Proiectul Plus mai vizeaza construirea unui centru logistic si administrativ in apropierea localitatii Chepintzi, unde, in 2007, vor fi disponibile doua sute de locuri de munca.

Plus face parte din grupul Tengelman International, iar primele magazine ale companiei au fost deschise in Germania, in anul 1972. Compania germana este reprezentata in noua state europene, a deschis aproximativ patru mii de magazine si are peste 42.000 de angajati, precum si o cifra de afaceri anuala de peste 10 miliarde de euro. In afara Germaniei, Plus mai are magazine si in Austria, Ungaria, Spania, Portugalia, Polonia, Romania si Grecia.

Compania Plus a intrat in Romania in octombrie 2005, data la care reprezentantii acesteia au anuntat tinta de a ajunge la 120 de magazine pe teritoriul romanesc, pana in 2009.

Plus a deschis, pana in prezent, 35 de magazine in Romania.Reteaua ofera o gama de peste 1.300 de produse, incluzand atat produse alimentare de baza, legume si fructe, carne in regim de autoservire, produse refrigerate si congelate, cat si produse nealimentare, detergenti, cosmetice si hrana de animale. La acestea se adauga alte 26 de produse destinate diabeticilor.

Oficialii Plus Discount au anuntat, saptamana trecuta, investitii de 300 milioane de euro in urmatorii patru ani, in extinderea lantului de centre comerciale din Romania. Jucatorii concurenti pe segmentul retailului de tip discount din Romania sunt miniMax Discount, Kaufland, XXL Megadiscount si Penny Market.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri