Kronospan Sebes, unicul producator de MDF si cel mai mare producator de PAL din Romania, va demara in aceasta vara o investitie de aproximativ 10 milioane de euro pe platforma proprie din Sebes, judetul Alba.
Investitia, derulata prin intermediul Kronochem Sebes, vizeaza punerea in folosinta a unei noi instalatii de formaldehida, menita sa asigure cerintele tot mai mari de rasini necesare pentru productia proprie de placi . Noua instalatie foloseste dotari tehnologice de ultima ora, ceea ce garanteaza o crestere a gradului de siguranta in exploatere a instalatiei de formaldehida si o mult mai buna protectie a oamenilor si mediului din zona Sebes.

Compania a optat pentru un nou amplasament pe platforma pentru productia de formaldehida. Noua instalatie este de fabricatie italiana, cu 3 ani mai noua decit cea veche folosita in prezent si este folosita si de alti mari producatori din lume.

“Noua instalatie ne va permite cresterea productiei de formaldehida la 60 de mii de tone anual. Automat, asta va insemna si cresterea productiei de rasini lichide folosite la productia de placi din lemn, deci cresterea productiei per ansamblu la nivelul companiei. In ceea ce priveste protectia mediului, investitia are absolut toate dotarile necesare pentru a asigura functionarea in perfect acord cu normele europene si romanesti in domeniu. Datorita dotarilor tehnice si a echipamentelor folosite, personalul care deserveste instalatia si nu numai, nu vine in contact direct cu formaldehida produsa”, spune Antal Alexandru, administrator Kronochem Sebes.

Formaldehida este una dintre cele mai vechi substante chimice folosite in industrie pentru obtinerea rasinilor, folosita apoi in fabricarea placilor de lemn. De asemenea, formaldehida este o substanta uzuala in fabricarea echipamentelor sportive, a medicamentelor, a alimentelor, a incaltamintei,a componentelor pentru autovehicule, a hartiei, a produselor textile, etc.

Kronospan cu fabricile sale de formaldehida din Uniunea Europeana, Rusia si China acopera 2% din capacitatea de productie la nivel mondial. Germania si Italia sunt tarile cu cea mai mare productie anuala de formaldehida din UE, asigurand aproximativ 10% din cantitatea produsa anual in lume. Europa de Vest are un consum de 30% din consumul global. Specialistii apreciaza ca cererea de formaldehida se va mentine crescatoare in anii urmatori, cu aproximativ 3,2% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri