Carrefour Romania va continua sa isi extinda activitatea privind retelele de supermarketuri, prin inchierierea spatiilor comerciale, deoarece momentan aceasta varianta este mult mai profitabila pentru companie, a declarat directorul general al Carrefour Romania, Jacobo Celestino.
"Daca vrei sa fii rapid este mai usor sa inchiriezi decat sa cumperi, dar cand vine vorba de profit este mult mai avantajos sa alegi varianta opusa, adica sa fii proprietar. In cazul nostru, datorita preturilor din Bucuresti momentan nu mai putem continua politica de extindere a retelei Carrefour, prin cumparare. In capitala, metrul patrat este prea scump si nu prea avem de ales. Exista insa multe orase in tara, unde va fi mai profitabil pentru noi sa cumparam spatiile pentru deschiderea magazinelor decat sa le inchiriem", a precizat Jacobo Caller Celestino, citat de NewsIn.

Celestino a adaugat ca cele cinci magazine care vor fi inaugurate anul viitor la Oradea , Arad, Bucuresti, Pitesti si Suceva, vor fi deschise in regim de inchiriere, investitia totala necesara fiind in jur de100 milioane euro. Carrefour Pitesti va fi deschis in Complexul Jupiter, cel mai mare proiect de retail din zona Argesului. Complexul va include un spatiu de inchiriat de aproximativ 65.000 metri patrati, pentru retail si divertisment. In prima faza spatiul de inchiriat va masura 45.000 metri patrati si va include hipermarketul Carrefour, magazine cu autoservire, magazine mari de mobila si galerie comerciala.

Pe termen mediu si lung, politica de expansiune Carrefour are in vedere in primul rand, orasele cu mai mult de 150.000 de locuitori. " Telul nostru este sa patrundem in orasele principale din Romania. In urmatorii 2-3 ani vrem sa avem cel putin un magazin in fiecare din aceste orase. Dupa aceea vom studia diverse posibilitati de extindere, in functie de puterea de cumparare a romanilor si de evolutia pietei", potrivit lui Celestino.

Investitie de peste 5 mil. euro in fostul Univers'All

Carrefour Romania a investit, pana in prezent, peste 5 milioane euro pentru deschiderea din vara a magazinului inchiriat de la Univers'All din zona Piata Unirii din Bucuresti, a declarat directorul general al Carrefour Romania, Jacobo Caller Celestino.

"Refacem totul in magazin si inca nu am terminat, dar cred ca la final investitia va fi intre cinci si sase milioane euro, incluzand echipamentul, iar magazinul va fi inaugurat prin lunile iulie-septembrie ale acestui an", a afirmat directorul general al Carrefour Romania, citat de NewsIn.

Univers'All nu era in planurile Carrefour Romania, insa a fost o mare oportunitate datorita locatiei extrem de favorabile, magazinul fiind situat in centrul Bucurestiului, a explicat Celestino decizia companiei. "Datorita experientei Carrefour am decis sa facem un test pentru ca locatia este foarte buna. Totusi acest proiect este unul complicat pentru ca trebuie sa adaptam formatul Carrefour care cuprinde o suprafata de vanzare de aproximativ 8.000 metri patrati la un spatiu mic de aproximativ 3.600 metri patrati", a adaugat Celestino.

Magazinul Carrefour Unirea are o suprafata de vanzare de 3.600 de metri patrati, pe doua etaje, dispune de parcarea din Unirea Shopping Center si va fi deservit de 400 angajati. Gama de produse alimentare va fi identica celei din alte hipermarketuri Carrefour, dar, in schimb, va fi redusa oferata din sectorul de produse nealimentare, din cauza spatiului redus de care dispune magazinul.

Anul acesta, Carrefour Romania isi va extinde reteaua de hipermarketuri cu trei magazine, doua la Iasi si unul la Cluj- Napoca, investitia fiind estimata la aproximativ 60 milioane euro. In Capitala, Carrefour va deschide, anul viitor, cel de-al cincilea magazin, situat in zona Vitan-Barzesti, avand 1.100 locuri de parcare. Tot in 2008, Carrefour Romania, proprietate a grupului francez Hyparlo, va extinde reteaua de hipermarketuri cu patru magazine, la Oradea , Arad, Pitesti si Suceva.

Reteaua Carrefour Romania include in prezent sapte hipermarketuri, valoarea totala a investitiilor realizate in Romania depasind 220 de milioane de euro. Carrefour a realizat anul trecut, vanzari de 608,9 milioane de euro, reprezentand o crestere cu 39% fata de 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri