LukOil va intra in ultimul trimestru al anului pe piata de electricitate, dupa ce va pune in functiune in cadrul Rafinariei Petrotel-LukOil o turbina de 35 MW, in urma unei investitii de circa 100 mil. dolari, a declarat pentru NewsIn, directorul general al Petrotel, Igor Fedorinov.
"In perioada imediat urmatoare se va monta turbina. Totul este pregatit pentru acest lucru. Capacitatea sa este de 35 MW si in trimestrul patru va incepe sa produca electricitate", a spus Fedorinov.

Potrivit directorului general al Petrotel-LukOil, punerea in functiune a acestei turbine va genera un surplus de electricitate, pe care LukOil il va vinde pe piata interna.

"Noi producem si acum electricitate in cadrul CET-ului de pe platforma Petrotel. Folosim pentru consumul propriu aceasta energie si mai cumparam si de pe piata ca sa ne acoperim necesarul. Dupa punerea in functiune a turbinei, vom avea surplus de energie electrica, pe care il vom comercializa," a punctat oficialul LukOil, citat de NewsIn.

El a adaugat ca Petrotel-LukOil lucreaza deja la pregatirea documentatiei pentru a obtine de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei licenta de furnizor de electricitate pe piata romaneasca.
Directorul general al rafinariei a adaugat ca Petrotel isi va extinde capacitatea de productie electricitate, dar a refuzat sa dea detalii concrete despre cantitatea de energie tintita.

"Va pot spune doar ca fata de ce producem acum, vom dubla capacitatea de productie electricitate", a explicat Fedorinov.

Rafinaria Petrotel - LukOil a inregistrat, anul trecut, o pierdere de 123,457 milioane lei la o cifra de afaceri de 3,344 miliarde lei.

Rafinaria a fost repornita la sfarsitul lui 2004 dupa un amplu program de modernizare, care a durat circa doi ani si jumatate, timp in care au fost investiti aproximativ 120 milioane de dolari pentru retehnologizare.

Potrivit datelor Depozitarului Central, la data de 01.11.2006, Petrotel-LukOil era controlata de LukOil Europe Holdings B.V., subsidiara inregistrata in Olanda a grupului petrolier rus LukOil, care detinea 94,66% din capitalul social. Un alt actionar semnificativ era Societatea de Investitii Financiare SIF Muntenia care avea 2,53% din actiunile rafinariei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri