Angajatorii din domeniul confectiilor din judetul Covasna nu mai gasesc forta de munca suficienta, in majoritatea cazurilor din cauza plecarii localnicilor la munca in strainatate, transmite NewsIn.
Directorul unei importante fabrici de pantaloni din municipiul Sfantu-Gheorghe, respectiv Leineweber, Keresztes Zoltan, a prezentat luni, in cadrul sedintei cu primarii de la Consiliul Judetean, o oferta privind posibilitatea oamenilor din mediul rural de a se angaja la fabrica sa de confectii, producatoare pentru export.

“Daca sunt interesati 20-30 de oameni de a lucra la noi, noi vom asigura transportul. in judet sunt peste 5.000 de someri, dar stim ca nu vin din sate sa lucreze in Sfantu-Gheorghe daca nu au asigurate conditiile si transportul”, a declarat Keresztes.Potrivit acestuia, la nivelul judetului este o adevarata criza a fortei de munca in acest domeniu al confectiilor, pentru ca oamenii pleaca la munca in strainatate. “Exportam oameni, nu pantaloni”, spune directorul fabricii.

Potrivit aceleiasi surse, in fiecare an, un sfert dintre angajati se pierd, fenomenul fiind prezent si la celelalte fabrici de confectii din judet, iar dintre acestia cel putin jumatate pleaca in afara. in aceste conditii, anual sunt disponibile 100-120 de locuri de munca la o fabrica de confectii.

“Nu intelegem criza aceasta, dar astfel industria textila va pleca, ma refer aici la producatorii mai mici, cei mari care au investit mult nu vor pleca, nici noi nu plecam, dar fara forta de munca se creeaza mari necazuri si vom ajunge sa avem probleme cu acoperirea capacitatii de productie. Scopul nostru in prezent este de a acoperi aceasta gaura creata de migratie”, a mai spus directorul Leineweber.

Pentru a diminua lipsa de personal in confectii, AJOFM lansase anul trecut o campanie de recrutare in mediul rural, fara prea mult succes insa.

Cat priveste conditiile oferite de acest angajator, pentru posibilii interesati din mediul rural se ofera un salariu de 600-700 de lei pentru o croitoreasa, calificare la locul de munca, plata orelor suplimentare, bonuri de masa si transport pentru 20-30 de persoane. in prezent, fabrica are in jur de 600 de angajati si a investit 15 milioane de euro in sediul sau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri