Compania Lubella, reprezentata in Romania de Tymbark Maspex, a achizitionat 80% din actiunile producatorului de paste fainoase Arnos, intr-o tranzactie care se va finaliza la inceputul lunii decembrie, anul acesta.
In urma achizitiei, Lubella va prelua controlul facilitatii de productie din Oradea, al marcii Arnos si al unei cote de piata de aproape 10%.

„Achizitionarea pachetului majoritar al societatii Arnos, unul din principalii producatori de paste fainoase de pe piata romaneasca, ne ajuta sa ne sporim portofoliul de produse oferit consumatorilor romani, iar in acelasi timp sa consolidam pozitia firmei noastre. Suntem interesati de dezvoltarea acestei afaceri, deoarece consideram ca piata pastelor fainoase din Romania are perspective si merita investit in ea”, a declarat Krzysztof Grabowski, presedintele Consiliului de Administratie al companiei Maspex Romania.

In Romania, pastele fainoase sunt fabricate in general de producatorii interni, care detin 96% din piata. Consumul mediu anual de paste fainoase in Romania in anul 2006 a fost de aproximativ 2,8 kilograme pe cap de locuitor (in comparatie, consumul mediu anual de paste fainoase pe cap de locuitor in Spania si in Slovacia a fost cu 80% mai mare, iar in Italia de 10 ori mai mare).

Comparatia indica un puternic potential de dezvoltare a pietei de paste fainoase, prin cresterea ritmului de angajare a fortei de munca si a veniturilor, si implicit a modificarii stilului de viata si a obiceiurilor de consum in Romania. Conform analizelor, piata romaneasca de paste fainoase va atinge in anul 2007 un nivel de 3 kg/an pe cap de locuitor, iar in urmatorii ani aceasta tendinta se va mentine in crestere.

„Am cautat un investitor care sa fie interesat de dezvoltarea afacerii noastre, pentru ca acest lucru este cel mai important pentru noi. Colaborarea cu grupul Maspex ne va permite sa intarim pozitia marcii Arnos pe piata romaneasca”, a precizat Gere Arpad, presedintele Consiliului de Administratie al Arnos.

Tymbark Maspex este prezenta in Romania inca din anul 1996, atunci fiind cunoscuta sub numele de La Festa International. Compania are un numar de 600 de angajati si detine o fabrica la Valenii de Munte, unde se produc produse instant si sucuri naturale.

Subsidiara romana a Maspex Wadowice, Tymbark Romania este centrul de coordonare pentru Europa de Est, asigurand producerea, comercializarea si promovarea produselor sale in Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Macedonia, Turcia, Ungaria si in Serbia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri