Consiliul Concurentei (CC) a declansat o investigatie a pietei serviciului de salubrizare din Bucuresti si a posibilei incalcari a Legii concurentei de catre autoritatile administratiei publice locale din Capitala, potrivit unui comunicat de presa emis astazi de CC, citat de NewsIn.
"In domeniul serviciului de salubrizare a localitatilor, concurenta se manifesta cu ocazia realizarii procedurii de delegare a gestiunii serviciului de catre autoritatile publice locale. In consecinta, incheierea unor contracte de exclusivitate de lunga durata, respectiv prelungirea duratei acestor contracte prin acte aditionale, fara licitatie, sunt susceptibile sa distorsioneze mediul concurential. Astfel de masuri influenteaza concurenta prin reducerea presiunilor concurentiale din partea celorlalte societati interesate sa intre pe piata si prin crearea un avantaj nejustificat pentru agentul economic contractant", se precizeaza in comunicatul de presa emis de autoritatea de concurenta.

Potrivit CC, Legea concurentei prevede ca sunt interzise orice actiuni ale administratiei publice care pot impiedica sau denatura concurenta. Astfel administratia publica nu poate lua decizii care limiteaza libertatea comertului sau autonomia agentilor economici, ce se exercita cu respectarea reglementarilor legale si nici sa stabileasca conditii discriminatorii pentru activitatea agentilor economici.

Conform comunicatului emis de Consiliul Concurentei, autoritatea poate solicita agentilor economici, asociatiilor de agenti economici, precum si organelor administratiei publice, furnizarea oricaror informatii si documente relevante pentru clarificarea cazului analizat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri