Lantul de cafenele Starbucks, prezent in Romania prin intermediul partenerului Marinopoulos Coffee Company III, a raportat, in primul an de activitate pe piata autohtona, peste 500.000 de clienti, au declarat reprezentantii companiei.
“Suntem incantati sa anuntam ca peste 500.000 de clienti au savurat cafeaua espresso Starbucks pana acum, ceea ce demonstreaza ca romanii au intampinat cu entuziasm Experienta Starbucks si au adoptat-o in foarte scurt timp, aceasta devenind parte a vietii lor de zi cu zi”, a declarat Viorel Stoiean, District Manager Marinopoulos Coffee Company III.

Segmentul „la pachet” a inregistrat o crestere constanta pe tot parcursul anului. Clientii Starbucks au avut la dispozitie un meniu complet de bauturi Starbucks pe baza de cafea, apreciate in intreaga lume, 15 sortimente de cafea arabica de cea mai buna calitate, produse de patiserie si deserturi, precum si o selectie de accesorii pentru prepararea cafelei acasa.

„In plus, un segment important al activitatii noastre care a generat rezultate excelente a fost cel al cafelei boabe. Mii de pachete de cafea boabe au fost cumparate de catre clientii nostri care au dorit sa-si prepare cafea acasa. Printre cele mai apreciate sortimente de cafea boabe se numara Kenya, Colombia si Espresso Roast”, a continuat Viorel Stoiean.

In aprilie anul trecut, cel mai mare lant de cafenele din lume, Starbucks, si-a facut intrarea pe piata romaneasca prin inaugurarea primei cafenele din Europa Centrala si de Est la Bucuresti ca rezultat al unui joint venture dintre Starbucks Coffee Company si partenerul sau european Marinopoulos Holding SARL.

In prezent, compania opereaza patru cafenele pe piata din Romania, dintre care trei aflate in Bucuresti, in Bucuresti Mall, Plaza Mall si Baneasa Shopping City, ultima in curs de inaugurare la sfarsitul acestei saptamani si una in Cluj-Napoca.

Pe piata interna a cafenelelor la pachet mai activeaza nume ca Gloria Jean’s sau lantul britanic Costa Coffee.

Marinopoulos Brothers S.A. este unul dintre cele mai mari grupuri comerciale, industriale si de retail din Grecia, reprezentand Carrefour Marinopoulos S.A. (o companie cu capital mixt infiintata impreuna cu Carrefour), Sephora Marinopoulos S.A. (o companie cu capital mixt infiintata impreuna cu LVMH) si franciza Marks & Spencer. Marinopoulos Brothers S.A. este o companie activa si in sectorul industrial, prin intermediul FAMAR S.A., una dintre cele mai mari companii europene de produse farmaceutice si cosmetice.

Incepand cu 1971, Starbucks Coffee Company s-a dedicat achizitiei etice si prajirii cafelei arabica de cea mai inalta calitate din intreaga lume. Astazi, avand aproape 16.000 de locatii si mai mult de 170.000 de parteneri (angajati) in 44 de tari, Starbucks este lider mondial in prajirea cafelei si vanzarea cu amanuntul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri