Ascendis, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de consultanta si training, a semnat un parteneriat cu asociatia de companii si servicii financiare si asigurari de viata Limra International.

Astfel, Ascendis va livra programe de training dezvoltate de Limra si destinate formarii de consultanti financiari in domeniul vanzarilor.

„Industria serviciilor financiare este in prezent unul din cele mai dinamice sectoare, oferind provocari tot mai mari mai ales odata cu crearea pilonului II de pensii obligatorii”, sustine Costea Dumitrescu, Partener Ascendis.

Totusi nivelul de calificare si experienta al consultantilor financiari nu se ridica intotdeauna la nivelul asteptarilor clientilor. "In prezent, un consultant financiar iti arata produsele si te pune sa alegi, fara sa iti ofere sfaturile necesare astfel incat tu ca si client sa iei cea mai buna decizie. Astfel, orice client se intreaba daca persoana pe care o are in fata detine educatia si background-ul necesare pentru a ocupa pozitia respectiva, sau daca programele oferite se pot ridica la standardele celor din afara", a adaugat Dumitrescu.

Prin parteneriatul incheiat cu Limra, companie de servicii financiare si asigurari de viata, Ascendis isi propune sa intre pe piata serviciilor financiare oferind programe de instruire ce se adreseaza consultantilor financiari din domeniul vanzarilor cu cel putin un an si jumatate de experienta.

„Piata asigurarilor din Romania este in continua crestere si acest lucru se observa si la nivelul cheltuielilor pe cap de locuitor. Atunci cand nu va mai fi o cerere atat de mare pentru produsele de lux, asigurarile vor incepe sa fie tot mai cautate de romani”, este de parere Philip Green, CEO Limra Europa, Africa si Orientul Mijlociu.

In materie de distributie si dezvoltarea serviciilor, piata din Romania se afla inca la un nivel scazut, insa ofera un mare potential de dezvoltare mai ales pe piata asigurarilor, a adaugat CEO-ul de la Limra.

Potrivit lui Green, reforma din sectorul pensiilor private a demonstrat ca o investitie pe termen lung poate fi profitabila. Romania este una din cele mai importante prioritati pentru 2008 dar si pentru urmatorii ani. „Intentionam sa sprijinim cat mai mult membrii din Romania”, a adaugat acesta.

In prezent 4 consultanti seniori din cadrul Ascendis au fost instruiti de membrii Limra si au dreptul de a actiona in numele organizatiei, unul dintre acestia obtinand si diploma de Master Trainer ce ii va permite la randul sau sa instruiasca alti consultanti.

Programele propuse de Ascendis pentru instruirea viitorilor consultanti se desfasoara in patru etape, cu o durata medie de un an si jumatate. „Trainingul este in prezent principalul instrument in retentia angajatilor. Desi viitorii sau actualii consultanti financiari vor fi instruiti sa aplice cele mai bune practici, nu exista siguranta ca acestea vor aduce un succes garantat, dar ofera posibilitatea de a merge spre succes”, a declarat Costea Dumitrescu.

Pe viitor, Limra isi va consolida pozitia pe piata din Romania prin numirea unui Director Executiv care va avea sprijinul oficiului european Limra dar si a directorilor regionali.

„Cu siguranta piata va creste in anii ce vor veni. Ne aflam in Romania din 2003, si in acesti cinci ani am reusit nu numai sa ne ajutam membrii, ci si sa gasim parteneri de incredere, cum este Ascendis. De altfel, in urmatorii ani, Ascendis va fi singurul nostru partener”, a declarat Philip Green.

Limra International este o asociatie a companiilor de servicii financiare si de asigurari de viata, ce numara in prezent 850 de membri in peste 70 de tari din lume. Fondata in 1916 compania ofera servicii de cercetare, consultanta, evaluare si dezvoltare de personal membrilor sai. Prin intermediul bazei de date create, Limra pune la dispozitia membrilor sai posibilitatea de a gasi mult mai repede raspunsurile la intrebarile sau dificultatile pe care le intampina.

Gestionarea profesionista a afacerii, Crearea de relatii de valoare, Crearea portofoliului de clienti sunt programele propuse de Ascendis, avand ca obiective consolidarea experientei in domeniul serviciilor financiare profesionale, cresterea eficientei si gestionarea propriei afaceri a consilierilor financiari, construirea de relatii profitabile si dezvoltarea unor abilitati care sa le permita cursantilor sa lucreze cu oameni provenind din medii diferite.

Prezenta de zece ani pe piata de training din Romania, Ascendis este specializata in management si leadership, vanzari si managementul vanzarilor, evaluare individuala, de grup si organizationala, procese de redresare.

Echipa Ascendis cuprinde aproximativ 40 de traineri, consultanti si facilitatori si estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de 4 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri