Wienerberger a inaugurata treia fabrica de caramizi din Romania a companiei austriece, in comuna clujeana Tritenii de Jos, investitia ridicandu-se la 25 de milioane de euro, potrivit NewsIn.
Potrivit lui Norbert Schwartzmuller, Chief Executive Officer (CEO) Wienerberger Ungaria, productia fabricii va fi destinata pietei din zona de nord si nord-vest a tarii.

"Am ales zona Clujului datorita necesitatilor pietei, dar si existentei materiei prime pentru caramizi, argila. Pe langa fabrica din Triteni, avem si o cariera de argila pe care o exploatam, chiar in spatele fabricii”, a spus Schwarzmuller, adaugand ca unitatea de la Cluj va produce anual 150 de milioane de formate.

Fabrica se intinde pe o suprafata de noua hectare, iar cariera de argila pe 21 de hectare, ea fiind concesionata, pe o perioada de 15 ani.

Fabrica de la Tritenii de Jos este a treia unitate a concernului, dupa cea de la Gura Ocnitei, inaugurata in 2003 si cea din Sibiu, care functioneaza din 2004. La fabrica din Cluj lucreaza 59 de angajati, potrivit lui Daniel Catanas, membru al Consiliului de Administratie ai Wienerberger Romania.

Anul trecut Wienerberger Romania a avut un profit brut de 5 milioane de euro si o cifra de afaceri de 61 de milioane de euro. Concernul isi propune sa mai deschida doua fabrici in Romania, pentru a aproviziona pietele din nord-est si cea din zona Bucuresti.

La nivel mondial, concernul austriac a avut in 2007 o cifra de afaceri de 2,4 miliarde de euro. Wienerberger are 260 de fabrici in toata lumea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri