Producatorul autohton de mobila, Staer Galati, cel de-al 4-lea jucator de pe piata mobilei din Romania, preconizeaza ca va inregistra anul acesta o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro, ceea ce se traduce printr-o crestere de 30% in comparatie cu 2007.
“Aceasta crestere va fi sustinuta atat de cresterea vanzarilor pe magazinele deja existente dar si prin deschiderea unor noi showroom-uri Staer. In plus, continuarea trendului ascendent pe care se situeaza segmentul imobiliar in ultimii ani contribuie la dezvoltarea pietei de mobila si, implicit, la marirea cifrei noastre de afaceri”, a declarat Laura Matei, Marketing Manager Staer.

Desi intrarea pe piata a unor mari retaileri internationai de renume reduce “felia” fiecarui jucator, cei de la Staer, sunt optimisti in privinta mentinerii unui loc fruntas si anul acesta. “La nivelul anului 2006, am fost al treilea retailer de mobila din Romania, cu o cota de piata estimata la 5%. Pentru anul 2007, din rezultatele financiare declarate si de ceilalti competitori, rezulta ca am ocupat pozitia a 4-a, iar pentru 2008 vrem sa ne mentinem printre primii 5 retaileri”, mai declara reprezentantul Staer.

Compania detine o cota de 12-15% pe segmentul de mobilier pentru bucatarie. Staer are in prezent 820 de salariati, iar pana la sfarsitul anului, numarul acestora va creste pana la circa 1070 de persoane, crestere generata de extinderea retelei.

Pentru cea de-a doua jumatate a acestui an, galatenii au in plan inaugurarea a inca 5 locatii, ajungand astfel la un total de 30 de magazine. Primul pas in acest demers este inaugurarea, in luna august, a celui de-al doilea magazin din Brasov. “Magazinul din Brasov, care se va deschide in parteneriat cu Altex, va avea o suprafata de expunere de 4.011 m.p, ce va permite prezentarea a peste 1.000 de piese de mobilier, accesorii si decoratiuni. Investitia in acest nou magazin precum si intr-un centru logistic care sa deserveasca cele 2 magazine Staer din Brasov, se va ridica la 1 milion de euro”, a mai declarat Laura Matei.

Valoarea totala a productiei de mobila din Romania va pastra anul acesta cel putin acelasi ritm de crestere de 8% inregistrat in 2007, cand acest indicator s-a situat la un nivel de circa 1,785 miliarde euro, potrivit estimarilor Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri