Producatorul de mezeluri Principal Company va contracta un credit de doua milioane euro pentru refinantatea unui credit si marirea capitalului de lucru, a declarat Radu Dumitrescu, brand manager Principal Company, citat de NewsIn.
Actionarii Principal Company au hotarat contractarea unui credit de doua milioane de euro de la Marfin Bank pentru care au aprobat constituirea unei garantii ipotecare asupra unor imobile si terenuri in suprafata totala de 37.412 metri patrati.

"Din creditul mentionat, o parte va fi folosita la refinantarea unui credit contractat anterior, restul urmand a fi folosit la marirea capitalului de lucru, ca urmare a dezvoltarii activitatii companiei si a nevoii de sustinere a obiectivelor vizate", a spus Dumitrescu.

In ceea ce priveste vanzarile realizate de companie de la inceputul acestui an, acesta a precizat ca s-au dublat fata de perioada similara a anului trecut.

"Din punct de vedere valoric cresterea fata de aceeasi perioada a anului trecut este de 106%, vanzarile practic dublandu-se. Factorul de crestere a fost brandul <<Matache Macelaru’>>, brand ce a fost lansat oficial la sfarsitul lunii februarie", a precizat brand managerul companiei.

Acesta a adaugat ca investitiile programate pentru anul 2008 sunt axate in principal pe marirea capacitatii de productie si pe modernizarea liniilor de ambalare.

"Pentru acest an, avem in plan sa extindem semnificativ portofoliul de produse, iar acest lucru se va intampla la nivelul tuturor brandurilor", a spus reprezentantul Principal Company.

Principal Company estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de 40 milioane de euro, dublu fata de anul 2007.

"Obiectivul stabilit la sfarsitul anului trecut pentru primul semestru din 2008 a fost realizat in proportie de 95%. Scopul nostru este in continuare atingerea celor 40 de milioane estimate anterior. Ţinand cont de contexul actual din industrie, planurile noastre pentru acest final de an vor fi singurele ce vor trebui adaptate", a declarat Radu Dumitrescu.

Principal Company este producatorul brandurilor Principal, Salonta si Matache Macelaru’ si detine doua fabrici de mezeluri, in Filipestii de Padure, pentru mezelurile fiert-afumate, si in Salonta, pentru mezelurile crud-uscate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri