Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a Oltchim a decis amanarea actiunii de majorare a capitalului social pana la primirea unui raspuns din partea Directiei Generale Competitie a UE cu privire la existenta unui ajutor de stat in acest proces.
"Este normal ca statul sa-si recupereze banii investiti in Oltchim. Datoria pe care societatea o are in acest moment la statul roman reprezinta rate la creditele de investitii platite pentru Oltchim de catre Ministerul de Finante. Aceste credite au fost acordate ca urmare a blocarii financiare a societatii in urma modificarii legislatiei privind investitiile de catre stat si anume introducerea de taxe vamale la echipamentele si tehnologiile aduse din import. Asadar, datoria de care vorbim nu are la baza taxe sau impozite neplatite de catre companie si este deci normal ca statul sa-si recupereze acesti bani fie prin majorare de capital fie prin privatizarea societatii si apoi plata datoriei de catre viitorul proprietar", a declarat directorul general si presedintele Consiliulului de Administratie al Oltchim, Constantin Roibu.

In prezent, Oltchim are un capital social de 32,36 milioane lei, divizat in 323,6 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei, iar in structura actionariatului, AVAS detine 53,26% din capital, restul de 46,74% fiind detinut de actionari minoritari. "Capitalul social al Oltchim este in momentul de fata foarte mic in comparatie cu cifra de afaceri si programul investitional, in consecinta majorarea de capital este un pas necesar si firesc in urmatoarea perioada", se mai arata in comunicat.

Potrivit reprezentantilor companiei, societatea deruleaza in prezent un program investitional in valoare de peste 350 milioane de euro, destinat retehnologizarii si extinderii capacitatilor de productie. Oltchim este cel mai mare combinat de profil din Romania si este lider de piata in Europa Centrala si de Est pentru o serie de produse ca soda caustica, policlorura de vinil (PVC), polioli, plastifianti. Fondat in anul 1966, Oltchim ofera produse chimice pentru clienti din peste 80 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri