Furnizorul de componente pentru industria automobilelor, Continental AG Hanovra isi propune in anul 2008 realizarea unei cifre de afaceri de 25 de miliarde de euro si reducerea datoriilor nete, conform planului anuntat de companie.
Furnizorul international de subansamble auto a confirmat, la Hanovra, obiectivul corectat pe 13 septembrie referitor la o marja EBIT de 8,5%. Acesta a fost rectificat in functie de amortizarile rezultate in urma alocarii pretului de cumparare de la Siemens VDO, precum si in functie de cheltuielile de restructurare si integrare, sustin reprezentantii companiei.

Potrivit Continental AG, trimestrul al patrulea lasa loc pentru incertitudini, generate de conjunctura regresiva, iar in contextul unei situatii de piata tot mai dificile, compania are in plan un program de reducere a costurilor, care se desfasoara in paralel cu proiectele de restructurare.

"In prima jumatate a anului, rezultatele slabe inregistrate pe piata din America de Nord au fost compensate de conjuctura favorabila din Europa si Asia. Insa in ultimul trimestru au fost semne drastice de incetinire a cresterii in toate pietele, iar declinul dramatic din Europa a avut in mod special un impact negativ asupra noastra. Acesta tendinta ar putea sa se accentueze in anul 2009", a declarat directorul Comitetului Executiv Continental AG, Karl-Thomas Neumann.

Acesta a mai spus ca, in prezent, Continental este bine pregatita pentru a face fata provocarilor dificile care vor urma. "Cu toate acestea, am configurat programe suplimentare de reducere a costurilor. In functie de locatie si de stadiul de realizare al unei lucrari, vom reduce numarul de zile lucratoare saptamanal de la 5 la mai putin. Aditional, investitiile care nu sunt absolut necesare vor fi amanate pentru moment", a declarat Neumann.

In primele noua luni ale 2008, concernul a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 60,6%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, ajungand la suma de 19.146,0 de milioane de de euro (in anul precedent suma a fost de 11.920,5 milioane de euro).

Aceasta crestere a rezultat atat din cresterea organica, cat si din schimbarile din perimetrul de consolidare, in special ca urmare a achizitiei Siemens VDO. Variatiile de curs valutar au avut un efect de compensare.

Directorul Adjunct al Comitetului Executiv, Manager al Rubber Group si Director financiar, Alan Hippe a subliniat, cu privire la criza din domeniul bancar, ca situatia financiara a Continental este solida. "La 30 septembrie 2008 Continental dispunea de o rezerva de lichiditati de aproape un miliard de euro, precum si de linii de credit acordate, dar neaccesate, de peste 2 miliarde de euro", a spus acesta.

Cu o cifra de afaceri estimata la peste 25 de miliarde de euro in anul 2008, concernul Continental AG este unul dintre furnizorii de top ai industriei de automobile la nivel mondial.

Prin produsele si solutiile ofe-rite partenerilor sai - anvelope, sisteme de franare, componente pentru mecanismele de rulare, infotainment, electronica pentru vehicule, anvelope si elastomeri tehnici - compania contribuie la siguranta in trafic si la protejarea mediului inconjurator.

Continental este de asemenea un partener competent in sisteme de comunicatii pentru automobile. Concernul are in prezent aproximativ 146.500 de angajati, in aproximativ 200 de locatii, din 36 de tari.

Concernul Continental AG se afla in Romania inca din anul 1998. Cu investitii de peste 350 de milioane de euro, prezenta cu 5 dintre cele 6 divizii ale concernului: anvelope pentru autoturisme, powetrain (sisteme de transmisie si actionare), interior si multimedia, chassis & safety (componente pentru sasiu si siguranta) si Contitech (tubulatura si sisteme de transmisie) in 5 locatii din Romania: Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi si un numar de peste 6.500 de angajati, Continental AG este unul dintre investitorii si angajatorii de prim rang ai industriei automotive din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri