Fresenius Medical Care, furnizor global de produse si servicii de dializa, este interesat de achizitia micilor jucatori de pe piata de dializa din Romania, contibuind astfel la polarizarea pietei locale, a declarat Alexandru Ciolan, director general al Fresenius Medical Care Romania.
“Multi jucatori si-au pornit si dezvoltat afacerile cu ajutorul creditelor, iar in conditiile economice actuale acestia sunt interesati sa vanda aceste business-uri, iar noi suntem interesati de achizitii in urmatorii doi ani pentru a ne consolida pozitia pe piata”, mai spune reprezentantul companiei.

Acesta afirma si ca criza economica globala nu va influenta in niciun fel planul de investitii al companiei pe care il reprezinta in Romania. ”Bugetul pentru anul 2009 a fost abrobat din luna august a acestui an, deci actualul context economic nu ne va influenta planul de extindere in Romania”, adauga el.

Astfel, compania are in plan investitii totale planificate in valoare de circa 35 milioane lei in perioada 2008-2010. In luna februarie a anului viitor, Fresenius va deschide un nou centru in Pitesti, iar cele din Ploiesti si Suceava in trimestrul patru din 2009.

Fresenius NephroCare Romania a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 44,3 mil. lei, in crestere cu circa 80% fata de perioada similara din 2007. Cresterea cifrei de afaceri s-a datorat lansarii de noi centre de dializa la Oradea, Bacau si Bucuresti. Pana la sfarsitul anului compania va deschide alte doua centre de dializa la Brasov si Stei, care va fi o extensie a centrului de la Oradea.

"Lansarile de noi centre de pe parcursul anului 2008 au totalizat investitii in valoare de aproximativ 19,3 milioane lei. Pentru anul viitor avem in plan investitii de aproximativ 16 mil. lei, care se vor concentra in extensii si centre noi la Iasi, Ploiesti, Pitesti si Suceava", a mai spus oficialul companiei.

Compania de servicii private de dializa Fresenius NephroCare Romania estimeaza pentru 2008 o cifra totala de afaceri de 62,8 milioane lei, iar obiectivul pentru 2009 este atingerea unei cifre de afaceri de 104,8 mil. lei.

In prezent, Fresenius Nephrocare detine o cota de piata de 44% din piata privata a serviciilor de dializa. “Din pacate, in Romania piata privata de dializa detine doar 36% din totalul pietei de dializa, fiind mult in spatele unor tari precum Cehia (75%), Polonia (85%) sau Ungaria (90%)”, spune Ciolan.

La sfarsitul lunii septembrie, Fresenius NephroCare Romania avea 1.200 de pacienti fata de cei 500 pe care ii avea inregistrati in septembrie 2007. Pentru acest an compania estimeaza o crestere a numarului de pacienti de pana la 1.480, iar pentru 2009 se asteapta la peste 2.200 de pacienti. “Vom avea 2.200 de pacienti doar in centrele nostre, dar daca vom achizitiona alti jucatori de piata, numarul acestora va creste cu 70-140 de pacienti pe centru”, mai declara Ciolan.

In plus, Fresenius vrea sa creasca anul viitor numarul de angajati de la 430, cati are in prezent, la 600. ”Forta de munca este una dintre cele mai grave probleme cu care ne confruntam in prezent. Noi dorim sa ne extindem si in orasele mai mici pentru ca pacientii sa nu mai fie nevoiti sa calatoreasca zeci de kilometri, medicii si asistentele sunt foarte greu de convins sa se mute in aceste orase mici”, explica directorul general al companiei.

Divizia de servicii si produse de dializa a Grupului Fresenius, Fesenius Medical Care Romania, a inregistrat dupa primele noua luni o cifra de afaceri de 69,9 milioane lei, in crestere cu 7% fata de perioada similara din 2007. Pentru 2008, aceasta estimeaza o cifra de afaceri de 90,6 milione lei, iar pentru 2009 se astepta la 95,6 mil. lei.

Grupul Fresenius a inregistrat in aceeasi perioada o cifra de afaceri de 8,76 miliarde de dolari, iar pentru finele anului, grupul asteapta o cifra de afaceri de 10,4 miliarde dolari. Din cele 8,76 miliarde dolari, 7,89 miliarde de dolari apartin Fresenius Medical Care. Aceasta a obtinut o crestere a cifrei de afaceri de 10%, totalizand 2.349 de centre, in crestere cu cinci procente si 181.973 de pacienti tratati, in crestere tot cu cinci procente.

Prin reteaua sa de peste 2.300 de clinici private din America de Nord, America Latina, Europa si zona Asia-Pacific, Fresenius Medical Care furnizeaza tratamente prin dializa unui numar de aproximativ 177.000 pacienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri