Dupa ce pe data de 19 noiembrie a deschis primul magazin din Romania, la Oradea, reteaua de bricolaj OBI, isi continua extinderea in Romania prin deschiderea unui nou magazin in Bucuresti, reprezentantii companiei declarand ca actuala criza financiara nu va afecta in niciun fel planurile de expensiune ale OBI pe piata locala.
“Nu vom incetini ritmul de expansiune pe fondul crizei financiare, deoarece aceasta nu afecteaza dezvoltarea companiei, si in general piata de bricolaj. Pana la sfarsitul lui 2009 vrem sa avem cel putin sapte magazine deschise in Romania”, a declarat ci ocazia deschiderii magazinului din Bucuresti Romano Quinzi, directorul general al OBI Romania.

Urmatoarele doua magazine incluse in acest plan de expaniune vor fi deschide in prima parte a anului viiotr si vor fi localizate in Arad si Pitesti, in parcuri de retail. “Investitia medie intr-un astfel de magazin este de circa 5 mil. euro, iar finantarea expansiunii va fi asigurata din fonduri propri si nu prin credite bancare”, a mai spus oficialul companiei.

OBI Romania va continua expansiunea retelei de magazine atat in parcurile de retail cat si in locatii independente, fiind vizate toate orasele cu peste 70.000 de locuitori.

Pentru 2009 compania are alocat un buget de investitii de 50 mil. euro. Retailerul isi propune ca in urmatorii cinci ani sa ajunga pe locul doi pe piata de profil, si pe locul intai in urmatoriii 10 ani.

Potrivit reprezentantului OBI, valoarea pietei de bricolaj din Romania se ridica la doua mld. euro, fiind in continua crestere, crestere care va continua si in 2009 in ciuda contextului economic actual.

Cu peste 523 de magazine, OBI ocupa primul loc pe piata germana si este unul dintre principalii comercianti DIY "Do it Yourself" din Europa. Pe langa Germania, Cehia, Slovenia, Polonia, Ungaria, Bosnia-Hertegovina si Rusia, OBI este de asemenea prezent in Italia, Austria, Elvetia, Croatia, Ucraina.

In urmatorii ani, OBI se va concentra pe extinderea pe pietele din Europa Centrala si de Est.

OBI este cel de-al cincilea mare distribuitor DIY din lume, avand peste 38.000 de angajati. Magazinele OBI au inregistrat in anul financiar 2006 - 2007 vanzari totale de 5,8 miliarde Euro. Vanzarile la nivel international au atins o cota de piata de 43%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri