Desi majoritatea jucatorilor de pe piata si-au pus in stand-by proiectele de inaugurare a spitalelor, concentrandu-si investiile catre segmentul de clinici private, unul in care investitia poate fi recuperata in termen scurt, Centrul Medical Unirea (CMU) nu isi schimba strategia pe timp de criza si continua proiectele de inaugurare a spitalelor.
“In viitor, ne vom concentra atentia pe deschiderea unor spitale nisate, pe specializari, pentru ca un juccator cu pretentii nu poate castiga cota de piata doar prin inaugurarea de clinici private, ci prin investitii pe termen lung, asa cum sunt spitalele”, a declarat Wargha Enayati, fondatorul CMU, cu ocazia deschiderii Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria.

Acesta a mai spus ca urmatorul spital CMU va fi deschis in 2-3 ani si va fi unul generalist, care va cuprinde majoritatea specializarilor.

Aceasta a mai spus ca industria serviciilor medicale este una aciclica, in care obiceiurile de consum sunt influentate decat in mica masura de criza. “Medicina privata va fi unul dintre sectoarele cel mai putin afectate de criza, pentru ca sanatatea este un lucru de care nu te poti lipsi. Incep sa se vada scaderi doar pe segmentelel de lux, cum ar fi chirurgia estetica”, afirma Enayati.

Enayati sustine ca nici segmentul abonamentelor corporate CMU nu a fost inca afectat, furnizorul de servicii medicale avand in prezent circa 70.000 de abonati. “Nu simtim inca o scadere pe segmentul de corporate si cred ca pe viitor companiile nu vor face economii pe seama abonamentelor salariatilor, ci nu vor mai face noi angajari pentru o perioada”, sustine fondatorul CMU.

Bugetul companiei pentru 2009 a fost pentru moment amanat, pentru a vedea cum se manifesta criza in Romania, in general, si in domeniul medical, in special. "Nu avem motive de ingrijoare inca deoarece majoritatea investitiilor noastre sunt realizate din surse interne de finantare, alocarea lor a fost deja facuta si in viitorul imediat nu sunt afectate proiectele aflate in derulare sau cele angajate", declara reprezentantul CMU.

Pentru anul 2009 acesta estimeaza ca Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria va atinge un grad de ocupare de 50%, acesta urmand sa contribuie cu circa 2 mil. euro la cifra de afaceri a CMU.
Noua facilitate dispune de o suprafata de aproximativ 2.000 mp, necesitand o investitie totala de peste 5,5 mil. euro.

Potrivit oficialului CMU, capacitatea Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria este de 60 de paturi, 30 dintre acestea fiind alocate pentru mame si 30 pentru copii. Investitia totala in aparatura si dotarile maternitatii se ridica la valoarea de 1,5 mil. euro.

Spitalul are in prezent 30 de angajati full time si 15 medici care colaboreaza cu aceasta clinica.

Conform acestuia, in prezent maternitatea Regina Maria are deja programari pana in luna iulie a lui 2009, fiind planificate intre 20 si 50 de nasteri saptamanal. Avand in vedere gradul de interes pentru serviciile oferite, oficialii companiei estimeaza un numar de pana la 2.000 de nasteri anual.

Fondatorul CMU estimeaza ca Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria va atinge punctul de breakeven in aproximativ 4 ani.

Inaugurarea Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria face parte dintr-un program investitional mai amplu demarat de CMU in zona de nord a Capitalei, care include si deschiderea Centrului de diagnostic si tratament, inaugurat recent de companie. Ambele proiecte au necesitat o investitie de 12 milioane de euro.

De la inceputul anului 2008, Centrul Medical Unirea a inaugurat prima policlinica pentru copii CMU Kids, a deschis cel mai dezvoltat centru de imagistica din Bucuresti, CMU – Centrul de Diagnostic si Tratament in zona Baneasa, si a inceput extinderea in tara prin preluarea a 49% din Centrul Medical Motilor in Cluj si 50% din AvaMedica in Constanta.

Centrul Medical Unirea a fost fondat in anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati si a atras, la inceputul anului 2007, ca actionar minoritar, fondul 3i Plc din Marea Britanie. CMU isi desfasoara activitatea in opt policlinici multidisciplinare si un spital de chirurgie in Bucuresti, si in colaborare cu peste 100 de clinici partenere in tara.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri