Majoritatea liderilor executivi, 77 %, intervievati in cadrul unui sondaj realizat pentru KPMG International, reteaua globala de firme de audit, asistenta fiscala si consultanta, sunt de parere ca nivelul actual al investitiilor in infrastructura este insuficient pentru a sustine o dezvoltare pe termen lung a organizatiilor lor.
Numai 14% din personalul executiv la nivel global considera ca infrastructura existenta de care beneficiaza in prezent organizatiile lor este complet adecvata.

“Nu numai ca investitiile in infrastructura atrag societatile comerciale, creeaza locuri de munca si genereaza venituri din impozite, dar este un fapt recunoscut ca un proiect de infrastructura poate fi un stimulent economic daca este gestionat corect. Din nefericire, Romania se confrunta cu intarzieri insurmontabile in acest domeniu” a spus Daniela Nemoianu Istocescu (foto), Coordonator al Serviciilor Risk Advisory din KPMG Romania.

Cu bugetele epuizate la nivel central si local, 80% dintre liderii executivi intervievati au afirmat ca guvernele trebuie sa colaboreze intr-o mai mare masura cu sectorul privat pentru a finanta proiectele de dezvoltare a infrastructurii. “Din experienta noastra in Europa de Vest si Centrala, consideram ca municipalitatile ar trebui sa acorde mai multa atentie formulelor de Parteneriat Public Privat” a spus Nemoianu.

Analistii estimeaza ca pana in anul 2015 sumele cheltuite pentru infrastructura la nivel global vor ajunge la doua mii de miliarde de dolari anual. Cu toate acestea, liderii executivi din fiecare regiune si-au exprimat ingrijorarea cu privire la nivelul de adecvare a investitiilor in infrastructura. In timp ce membrii executivi din Europa de Est si Asia Pacific au manifestat cel mai ridicat interes fata de acest subiect, cu un procent de 89 si respectiv 84 % dintre acestia exprimandu-si ingrijorarea, studiul a aratat un nivel ridicat de ingrijorare si pe pietele mature, cu un procent de 74 si respectiv 64 % dintre liderii executivi din Statele Unite si Europa de Vest exprimand aceeasi opinie.

Din sondajul KPMG realizat de the Economist Intelligence Unit, a reiesit si ca liderii executivi sunt de parere ca infrastructura va castiga o importanta tot mai mare in urmatorii cinci ani, iar disponibilitatea si calitatea infrastructurii va influenta direct decizia liderilor executivi de a alege o locatie pentru companiile lor si a-si dezvolta operatiunile comerciale.

Infrastructura castiga o importanta tot mai mare

Marea majoritate a respondentilor - 80 la suta – au afirmat ca in cinci ani infrastructura va juca un rol chiar si mai important pentru afacerile lor. In timp ce Asia Pacific a avut cel mai mare procentaj de respondenti, respectiv un procent de 87%, care au afirmat ca infrastructura va castiga in importanta in cinci ani, este deosebit de interesant de observat ca Statele Unite sunt foarte apropiate de Orientul Mijlociu/Africa, America Latina si Europa de Est – cu mai mult de 80 la suta dintre respondenti fiind de parere ca infrastructura va juca un rol mai important in cinci ani. In Europa de Vest, procentul este de 63 la suta.

O majoritate covarsitoare (90 %) dintre membrii executivi intervievati au afirmat ca disponibilitatea si calitatea infrastructurii afecteaza decizia de locatie a operatiunilor lor comerciale.

Drumurile si furnizarea energiei constituie principalele motive de ingrijorare in fiecare regiune

Doua treimi (66 %) dintre liderii executivi intervievati in cadrul sondajului realizat de KPMG au afirmat ca infrastructura din transport si de furnizare a energiei genereaza costuri de operare tot mai mari pentru organizatiile lor. Potrivit sondajului, drumurile si energia reprezinta cele mai urgente nevoi in infrastructura la nivel global precum si in fiecare regiune. De exemplu, drumurile au fost semnalate ca fiind o urgenta de aproape doua treimi (61 %) dintre respondentii din Statele Unite si de 40% din Europa de Vest, in timp ce aproximativ o treime dintre respondentii din ambele regiuni au identificat alimentarea cu energie si scolile drept nevoi critice in infrastructura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri