Burger King Tom Constanta dispune de o suprafata de 120 mp si este a 7- a locatie deschisa de brandul american de la intrarea pe piata romaneasca, in aprilie 2008, sustin reprezentantii Atlantic Restaurant, compania care detine franciza Burger King pentru Romania.

Oficialii estimeaza ca noul restaurant va inregistra aproximativ 1.000 de tranzactii pe zi. Potrivit reprezentantilor companiei, investitia medie intr-o locatie Burger King este de aproximativ 500.000 de euro, suma variind in functie de anumite criterii: pozitie, localizare si suprafata.

Reprezentantii companiei au mai declarat ca pentru extindere, Burger King ia in calcul si arterele pietonale din Bucuresti, cat si din orasele cu peste 100.000 de locuitori. Strategia companiei prevede ca pe termen de cinci ani, Burger King sa atinga o retea de 50 de restaurante.

Burger King este al doilea lant de restaurante cu servire rapida, ca marime, din lume, din luna aprilie a anului trecut aflandu-se si pe piata din Romania.

Citeste si:

Compania romaneasca Atlantic Restaurant System este controlata de oamenii de afaceri Eli Davidai si M. Nasta si a incheiat un acord cu Burger King Europe pentru dezvoltarea la noi in tara a brandului american de fast food-uri. Atlantic Restaurant System a deschis primul restaurant Burger King din Romania in centrul comercial din Capitala, Baneasa Shopping City, in primavara lui 2008.

Compania Burger King opereaza in prezent peste 11.500 de restaurante in 69 de tari printre care Spania, Germania, Turcia, dar si in SUA. Aproximativ 90% din restaurantele brandului american sunt operate prin francize independente, multe dintre acestea apartinand de zeci de ani unor afaceri de familie.

In anul fiscal 2007, compania a raportat venituri de 2,234 miliarde dolari, in crestere cu 9% comparativ cu anul anterior. La 18 mai 2006 Burger King a devenit o companie listata public la Bursa de Valori de la New York.

La nivel local, Burger King a intrat in competitie directa cu KFC si Mc. Donald's.