Rafar, divizia de fashion a RTC Holding, a preluat drepturile de franciza pentru brandul canadian Aldo, precum si cele cinci magazine ale companiei din Romania, investind in acest proiect peste 1,5 milioane de euro.
”Cautam sa ne completam portofoliul de francize cu un brand premium de pantofi, iar Aldo este lider mondial pe acest segment. Reprezentantii Aldo analizau mai multe variante pentru viitorul francizei Aldo din Romania: o varianta era sa ramana fostului francizat, o alta era sa vina in Romania francizatii din Serbia sau Bulgaria, iar a treia posibilitate era sa aleaga o companie cu experienta si know-how de pe piata locala. Am intrat astfel intr-un «beauty contest» cu alte cinci sau sase companii din Romania si ne-au ales pe noi”, declara Ramona Stanciulescu (foto), CEO Rafar.

Drepturile de franciza au fost preluate pentru Romania si Moldova, iar suprafata de vanzare a celor 5 magazine existente este de 600 mp.

Aldo este prezent pe piata din Romania din mai 2007 si are in prezent trei magazine sub brandul Aldo (incaltaminte si genti) si doua magazine Aldo Accessories in centrele comerciale Bucuresti Mall, Baneasa Shopping City si Polus Center.

Retaua Aldo cuprinde peste 1.200 de magazine proprii in Canada, Statele Unite, Marea Britanie si Irlanda si peste 300 de magazine in sistem franciza in intreaga lume.

Rafar, divizia de fashion a grupului RTC, numara in prezent 25 magazine, cu o suprafata totala de peste 15.000 mp. Rafar detine francizele pentru marcile Debenhams, Olsen, Mandarina Duck, Sacoor Brothers, Kanz , Pablosky, Toi&Moi, Forever 18, Bijoux Terner, J.Press, Bally, Bruno Magli si Fratelli Rossetti.

Aceasta este cea de-a doua investitie anuntata anul acesta de Octavian Radu, fondatorul RTC. La sfarsitul lunii februarie, grupul a intrat pe piata restaurantelor din Romania cu brandul Vapiano si o investitie initiala de 1,2 mil. euro.

Grupul RTC numara in prezent aproximativ 5.000 de angajati. Infiintat in anul 1990, de catre Octavian Radu, grupul RTC cuprinde companii cu activitati grupate in opt divizii-Diverta (retail de carte, muzica/film, IT si papetarie), Proffice (distributie de produse pentru birou si IT), Rafar (retail haine, incaltaminte si cosmetice in franciza), Rimobi (dezvoltari si proprietati imobiliare), Flaro (productie subansamble de plastic, mobilier si produse de birou), TCE (cargo, curierat si logistica), Sistec (dezvoltare software) si Sebra (divizia de francize in domeniul ospitalitatii).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri