Centrul Medical Unirea, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata serviciilor medicale private din Romania, a raportat o crestere de 102% pe segmentul de retail, in timp ce vanzarile pentru segmentul corporate s-au dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cifra de afaceri aferenta primelor trei luni ale anului se ridica la aproape 14 milioane lei.

Aceste cresteri vin pe fondul diversificarii serviciilor oferite, prin investitiile pe segmentul de retail (fee-for-service), cu deschiderea, anul trecut, a Centrului de Diagnostic si Tratament si a Spitalului de Obstetrica si Ginecologie ”Regina Maria”, primul spital privat de acest tip din tara.

Conform reprezentantilor companiei, cele mai mari cresteri pe retail au fost inregistrate in zona de chirurgie - un avans de 59.3% pe activitatea spitalului de chirurgie Arcul de Triumf, la care se adauga cele peste 100 de nasteri realizate in cadrul Maternitatii Regina Maria.

„Atat numarul acestor interventii cat si complexitatea acestora sunt motive sa credem ca accentul se va pune din ce in ce mai mult pe fructificarea acestor competente extraordinare pe care le avem, in unele cazuri, noi fiind chiar singurii din sistemul privat care ofera anumite servicii”, a declarat Sergiu Negut (foto), director executiv CMU.

”In ultimii doi ani am investit permanent in deschiderea de noi capacitati, in achizitii in tara, in extinderea gamei de servicii pe care o oferim, astfel incat ne aflam in situatia in care crestem pe segmentul individual cu peste 100%. In plus, dupa cum arata cifrele noastre, vanzarile corporate pe primul trimestru au fost duble fata de aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce face sa ne mentinem rata de crestere pe segmentul cu volatilitatea cea mai mare anul acesta. Am crescut in aceasta perioada atragand clienti noi, precum Codecs, Techteam, Leo Burnett, TNT, Eurisko, Tempo Advertising, Cosmote, Germanos, Astra, Asesoft”, a mai adaugat Sergiu Negut.

Planurile CMU pentru acest an vizeaza cresterea veniturilor din zona de retail si imbogatirea ofertei CMU prin deschiderea si extinderea de noi clinici in Bucuresti si in tara. In prima jumatate a acestui an, compania va finaliza proiectele din Cluj, Constanta si Ploiesti, banca de celule stem din Bucuresti si cea de-a noua policlinica din Bucuresti, in Sema Parc.

Totodata, compania isi propune dublarea veniturilor realizate din investigatiile de laborator in anul 2009, prin capitalizarea pe performanta tehnica a laboratorului. Cresterea cererii de servicii chirurgicale va determina si dublarea capacitatii Spitalului Arcul de Triumf, iar in cazul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria se va atinge breakeven operational in urmatorul trimestru.

Avand in vedere cererea semnificativa pe segmentul de retail si contributia noilor clinici din Bucuresti si din tara, CMU estimeaza o crestere de 50% a vanzarilor in 2009, pana in jurul valorii de 16.5 milioane euro.

Piata serviciilor medicale private din Romania se ridica in prezent la 400 milioane euro.

Centrul Medical Unirea a inaugurat in luna aprilie a anului 2008 prima policlinica pediatrica, in Bucuresti - CMU Kids, luna mai a insemnat deschiderea centrului de Diagnostic si Tratament din Baneasa, in luna august CMU a preluat 50% din actiunile AVAMEDICA (Constanta), iar in decembrie 2008 CMU a deschis primul spital privat de obstetrica-ginecologie - Spitalul Regina Maria.

Centrul Medical Unirea a fost fondat in anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati si a atras, la inceputul anului 2007, ca actionar minoritar fondul 3i Plc din Marea Britanie.

CMU isi desfasoara activitatea in 9 policlinici multidisciplinare in Bucuresti, si in colaborare cu peste 100 de clinici partenere in tara. Specializata pe furnizarea de servicii medicale integrate in sistem de arondare companii, CMU a depasit cifra de 72.000 arondati si este in continua extindere.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri