Peste 1.000 de angajati de la SC Koyo SA (fabrica de rulmenti) din municipiul Alexandria urmeaza sa fie disponibilizati in perioada urmatoare, potrivit deciziei Consiliului de Administratie al unitatii.
Liderul Sindicatului Independent Rulmentul (SIR), Andrei Tanase, a declarat ca hotararea a fost adoptata la sedinta de la sfarsitul saptamanii trecute a Consiliului de Administratie, la care au participat si liderii celor cinci sindicate care activeaza in cadrul unitatii, dar numai in calitate de observatori. Ca urmare, acestia nu au putut sa intervina in luarea deciziei, anunta NewsIn.

„Am aflat cu stupefactie, vineri, la sedinta Consiliului de Administratie ca incep procedurile legale de disponibilizare a 1.026 de angajati. Noi, liderii sindicali, nu putem sa influentam cu nimic decizia Consiliului de Administratie, pentru ca, in calitate de observatori, nu avem drept de vot”, a spus Andrei Tanase.

Potrivit acestuia, disponibilizarile urmeaza sa se faca in urmatoarele 60 de zile, potrivit prevederilor legale. Din totalul personalului care urmeaza sa fie trimis in somaj, 946 de persoane sunt din categoria celor direct productivi, iar restul fac parte din personalul TESA al unitatii.

Singura motivatie care a fost oferita sindicalistilor pentru masura de disponibilizare masiva a fost reducerea cererii de rulmenti pe fundalul crizei economico-financiare.

Sindicalistii sunt, insa, foarte nemultumiti de decizia de disponibilizare masiva luata Consiliului de Adminstratie al SC Koyo SA si ameninta ca se vor adresa instantei si, de asemenea, vor declansa un conflict de munca. Mai intai, insa, au solicitat sprijin la Prefectura si la institutiile deconcentrate din domeniul relatiilor de munca de pe raza judetului. De asemenea, au solicitat conducerii societatii, anularea deciziei Consiliului de Administratie.

Acestia acuza faptul ca disponibilizarea masiva va mari si mai mult norma de munca pentru cei care vor ramane in unitate.

“Cum sa dai afara 1.026 din cei 1.940 de angajati si cei care raman sa faca aceasi productie, sau poate, chiar mai mult? Este sclavie curata!” a acuzat liderul sindical.

In total, la fabrica de rulmenti din Alexandria, sunt 1.940 de angajati, dintre care, insa, 700 sunt in somaj tehnic, cei mai multi, inca din luna octombrie 2008, de asemenea, din cauza crizei economico-financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri