Daniel Carasso, fondatorul celebrei marci de lactate Danone si presedintele de onoare al companiei, a incetat din viata pe 17 mai la varsta de 103 ani, au anuntat reprezentantii Danone.
Daniel Carasso s-a nascut in 1905, la Salonic. Cativa ani mai tirziu, familia se stabileste la Barcelona, unde tatal sau, Isaac Carasso, lanseaza in 1919 iaurtul caruia ii da numele de alint al fiului sau-Danone.

Daniel Carasso a adus, zece ani mai tarziu, marca Danone in Franta, infiintand Société Parisienne du Yoghurt Danone, inainte de a implini varsta de 25 de ani. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Daniel Carasso a infiintat compania Dannon in Statele Unite, lansand apoi produsele sale lactatate si in alte tari.

“Figura sa eleganta a fost familiara multor persoane care s-au intersectat cu el, zi de zi, in incinta sediului de pe bulevardul Haussmann din Paris. Inteligenta sa, claritatea, pasiunea pentru inovatie, curiozitatea si seninatatea, umanitatea sa sunt lucruri carora eu personal le voi simti lipsa foarte mult si care vor lipsi mult intregului Grup Danone. In numele tuturor angajatilor, imi exprim sincerele condoleante si simpatia din inima pentru familia sa”, declara Franck Riboud, CEO Danone Group.

“Daniel Carasso reprezinta un model pentru noi toti, prin inteligenta, pasiunea pentru inovatie si perseverenta in a face din Danone un brand mondial. El este cel care a pus la baza dezvoltarii de noi produse atat principiile stiintifice, cat si fantezia si dorinta de a face din iaurt nu doar o sursa de sanatate, ci si placerea combinatiilor surpriza, de iaurt cu fructe sau arome”, adauga Stephane Batoux, directorul general al Danone Romania.

Cu 160 de fabrici si aproximativ 80.000 de angajati, compania Danone este prezenta pe toate cele cinci continente si in peste 120 de tari.

In 2008, Danone a inregistrat vanzari de 15,2 miliarde de euro. Cotata la Euronext in Paris, Danone este prezenta si in clasamentul pe indici privind responsabilitatea sociala: Dow Jones Sustainability Index Stoxx & World, ASPI Eurozone & Ethibel Sustainability Index.

Anul acesta, marca Danone implineste 90 de ani de existenta.

Danone Romania a inregistrat in anul 2008 o cifra de afaceri cu 18% mai mare fata de anul precedent. Compania are in prezent peste 700 de angajati si un portofoliu ce depaseste 60 de referinte de produs, principalele marci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Frutmania, Cremosso, Danette, Casa Buna si gama traditionala: Danone Sana, Danone Smantana si Danone Lapte Proaspat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri