Casa de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) a inregistrat in perioada ianuarie - mai 2009 o crestere de aproximativ 10% la nivelul facturilor, fata de perioada similara a anului anterior, a declarat Ioana Racoti, managing partener al companiei.
"In primele cinci luni ale anului in curs am avut o crestere de aproximativ 10% la nivelul facturilor, fata de perioada similara a anului anterior. Litigiile, consultanta juridica pentru general corporate, restructurarile de credite, consultanta de dreptul muncii, procedurile de insolventa au fost ariile cu potential in primele luni ale anului 2009. Se inregistreaza o reluare a procedurilor de fuziuni si achizitii, cu perspective de crestere in a doua perioada a anului", a spus Ioana Racoti, potrivit NewsIn.

Ioana Racoti a mai spus ca in piata se constata o evidenta reducere de activitate determinata in principal de scaderea investitiilor in domeniul imobiliar si de stagnarea proiectelor de fuziuni si achizitii.

"Pana in momentul de fata multe case de avocatura, inclusiv cele din Magic Circle, au anuntat deja o reducere a activitatii si a numarului de personal, anticipand o scadere semnificativa a veniturilor in 2009", a adaugat Racoti. Ea a subliniat ca posibilitatea intrarii unor firme straine importante pe piata reprezinta la momentul de fata un scenariu putin realist, in conditiile in care mai multe firme internationale au inchis birouri din Europa Centrala si de Est in ultima vreme.

"Vom asista mai degraba la fuziuni sau aliante intre firmele de mici dimensiuni decat la dezmembrari. Unele dintre aceste firme vor face insa fata crizei datorita costurilor mici si categoriei de clientela careia li se adreseaza", a mai declarat managing partner Zamfirescu Racoti Predoiu.

Potrivit acesteia, casa de avocatura nu s-a confruntat cu situatia de a opera modificari la nivelul retrocedarilor catre avocatii colaboratori.

"Intentia noastra este sa pastram echipa in parametri actuali. Desi s-a inregistrat o diminuare a activitatii pe partea de consultanta in primele luni ale anului, echilibrul este pastrat de cresterea activitatii departamentului de litigii. Acest fapt a impus o anumita reorganizare interna, care nu a implicat insa disponibilizari. Estimam insa o redresare a activitatii departamentului de consultanta in partea a doua a anului 2009, ceea ce va conduce la o reasezare a echipelor si posibil la noi angajari", a spus Ioana Racoti.

De asemenea, ea a explicat ca strategia casei de avocatura, pe termen scurt si mediu, nu prevede achizitia sau fuziunea cu alte firme de avocatura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri