Reprezentantii transportatorului national de titei, Conpet, au declarat ca este posibil sa recurga la disponibilizari sau programe de plecari voluntare, in contextul reducerii cantitatilor de titei, gazolina si etan transportate pe conducte.
“Daca vom aplica programe de plecari voluntare sau de disponibilizari depinde de actuala criza economico-financiara. Este posibil ca, datorita acesteia, sa fim nevoiti sa luam masuri de restructurare a societatii, in contextul reducerii cantitatilor de titei, gazolina si etan transportate pe conducte. In acest caz, vom folosi o paleta larga de forme de reducere a numarului de personal, de la plecari voluntare pana la disponibilizari”, potrivit datelor transmise de compania Conpet, citate de NewsIn.

Reprezentantii transportatorului national de titei au mai spus ca, in prezent, un numar de 17 salariati de la punctul de lucru ce deserveste rafinaria Rafo Onesti sunt in somaj tehnic, cu 75% din salariu, pana in luna aprilie 2010.

“Aceasta masura a fost luata ca urmare a activitatilor de retehnologizare din cadrul rafinariei”, potrivit Conpet. (n.r. Rafo Onesti este unul dintre clientii Conpet).

Reprezentantii Conpet afirma, totodata, ca strategia pe termen scurt a companiei privind capitalul uman nu prevede disponibilizari de personal in anul 2009. „In anii urmatori, deciziile in acest sens vor fi determinate de cantitatile de titei si derivate pe care clientii nostri vor dori sa le transportam”, spun acestia.

Numarul mediu de personal pentru anul 2009 este de 2140 salariati, in cadrul Conpet.

Conpet SA este operatorul sistemului national de transport titei si derivate prin conducte, prestand servicii de transport pentru clientii sai, rafinariile romanesti: Petrom (membru OMV), Rompetrol Rafinare, Petrotel – Lukoil Romania, Rafo Onesti si Steaua Romana (in prezent, rafinariile Rafo Onesti si Steaua Romana Campina se afla in proces de retehnologizare).

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei.

Societatea exploateaza o retea de conducte de peste 3.800 km, in baza Acordului Petrolier de Concesionare a Sistemului National de Transport Titei, Gazolina si Etan prin Conducte incheiat cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), in anul 2002.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri