Compania petroliera azera Socar este interesata de colaborarea cu mai multe companii romanesti de profil in vederea construirii unor depozite de gaze in Romania, depozitarii unor cantitati de titei la Oil Terminal si participarea intr-un joint-venture cu companii romanesti in domeniul petrochimiei.
Reprezentanti ai Ministerului Economiei (ME) si ai companiilor din portofoliu s-au intalnit cu o delegatie a companiei petroliere de stat din Azerbaidjan, SOCAR.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Economiei, au fost abordate subiecte de interes comun ce vor fi incluse si in Agenda de convorbiri a presedintilor Romaniei si Azerbaidjanului, in perioada urmatoare.

Socar si-a exprimat disponibilitatea de a furniza, dupa construirea gazoductului si stabilirea conditiilor de colaborare, o parte din cantitatea necesara de gaze.

De asemenea, compania azera vrea sa colaboreze cu Romgaz pentru construirea unor depozite de gaze naturale in Azerbaidjan si Romania.

Totodata, reprezentantii Socar au manifestat un interes major de a participa la realizarea proiectului PEOP, atat ca furnizor de titei, cat si ca investitor pe teritoriul Romaniei. Potrivit Ministerului Economiei, Socar si-a exprimat disponibilitatea de a depozita o cantitate de titei in capacitatile Oil Terminal Constanta, care sa fie valorificata atat in Romania, cat si pe piata europeana si este interesata sa participe intr-un joint-venture impreuna cu companii romanesti in domeniul petrochimiei.

"Interesul SOCAR de a participa la proiecte in domeniul ecologizarii perimetrelor de exploatare petroliera. Ministerul Economiei, prin Conpet, care are experienta si expertiza pe proiecte europene, este in masura sa participe impreuna cu Socar la astfel de proiecte", se mentioneaza in comunicatul ME.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri