Retailerul francez Carrefour, prezent pe piata romaneasca prin 22 de hipermarketuri si 24 de supermarketuri, va deschide, pana la sfarsitul anului, un nou magazin in Ploiesti, in urma unui nou contract incheiat cu reteaua de centre comerciale Winmarkt.
Magazinul din Ploiesti va fi cel de-al patrului supermarket Carrefour deschis in cadrul retelei de centre comerciale. Noul contract este o continuare a parteneriatului semnat in martie anul acesta intre cele doua companii, prin care Carrefour isi asigura prezenta in trei dintre centrele comerciale Winmarkt din orasele Turda, Bistrita si Cluj. Compania nu a oferit detalii cu privire la valoarea investitiei in noul magazin.

“Contractul incheiat cu Winmarkt ne permite, astfel, sa continuam expansiunea, deschizand un nou supermarket Carrefour Market in Ploiesti, un oras important pentru noi, si raspunzand nevoilor de proximitate si de gestionare a timpului la cumparaturi pentru clientii nostri. Parteneriatul cu Winmarkt ofera in acelasi timp o noua perspectiva asupra retelei de supermarketuri aflata in continua crestere“, a declarat Andreea Mihai (foto), director marketing in cadrul Carrefour Romania.

Noul Carrefour Market, al doilea supermarket din judetul Prahova (dupa cel din Campina), va fi situat la parterul centrului comercial Winmarkt Grand Center din centrul orasului Ploiesti, beneficiind de o suprafata totala de 1.215 metri patrati, din care 905 metri patrati suprafata de vanzare. Magazinul beneficiaza de proximativ 410 locuri de parcare gratuite pentru clientii Carrefour, informeaza reprezentantii retailerului francez.

Grupul Carrefour activeaza pe segmentul de supermarketuri de la achizitionarea societatii Artima la sfarsitul anului 2007. In cursul anului 2008, Carrefour a remodelat toate supermarketurile si le-a reinaugurat sub brandul Carrefour Express si Carrefour Market. Anul acesta Carrefour a deschis deja doua hipermarketuri Carrefour (Oradea “Era” si Berceni, in Capitala) si cinci supermarketuri Carrefour Market (in Bacau, Craiova, Timisoara, Turda, Bistrita).

“Chiar daca pentru spatiul din Ploiesti si-au exprimat interesul mai multi operatori internationali de supermarketuri, optiunea noastra a fost clara, de la bun inceput, pentru Carrefour, ca dovada a beneficiilor aduse de acest parteneriat ambelor companii", a declarat Alina Bescheret, director comercial la Winmarkt.

Achizitionata in aprilie 2008 de compania italiana Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), Winmarkt este cea mai extinsa retea de centre comerciale din Romania, avand in proprietate 15 centre comerciale si o cladire de birouri, in 13 orase. IGD este o companie listata la bursa din Milano, unul din cei mai activi jucatori pe piata de real estate din Italia, cu o valoare a portofoliului de 1,5 miliarde de euro, conform ultimei evaluari realizate in vara acestui an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri