Producatorul clujean de medicamente Terapia a inregistrat in cel de-al treilea trimestru al anului vanzari in scadere cu 25%, pana la 17 milioane de dolari, generand un declin al incasarilor Ranbaxy in Europa de 10%.
La nivelul Europei, grupul farma indian Ranbaxy a inregistrat vanzari de 67 de milioane de dolari, in scadere cu 2%, excluzand piata romaneasca. Vanzarile producatorului clujean, aflate pe un trend descendent inca de anul trecut, cand a raportat pe intreg anul 2008 o scadere de 8%, si-au accelerat declinul in perioada iulie-septembrie 2009, pana la -25%.

"In Romania, compania si-a mentinut pozitia ca lider al pietei de medicamente generice (scoase de sub protectia patenului - n. red.) si OTC-uri (medicamente vandute fara prescriptie medicala - n. red.) cu o cota de piata de 12,9%", se mentioneaza in raportul financiar emis de Ranbaxy Laboratories.

Rezultatele in scadere de piata romaneasca, sustin oficialii Ranbaxy, au fost influentate de noile reglementari privind preturile la medicamente care au afectat segmentul genericelor si criza severa de lichiditati la nivelul canalelor comerciale.

La nivel global, grupul indian, controlat de japonezii de la Daiichi Sankyo, a raportat vanzari nete de 356 de milioane de dolari, in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a lui 2008 (iulie-septembrie 2008). Anul acesta, producatorul clujean a inceput comercializarea Evista, primul medicament lansat in Europa dupa incheierea parteneriatului Ranbaxy-Daiichi Sankyo.

Romania este a doua mare piata de desfacere din Europa de Est, dupa Polonia, piata farma fiind evaluata la 2,5 miliarde de dolari, cu o crestere anuala de circa 20%, potrivit informatiilor transmise de companie.

"Cresterea veniturilor in anumite piete strategice din punct de vedere geograpic, precum si o concentrare asupra reducerii costurilor au fost principalele directii pe care le-am urmat in acest trimestru. Cu rezxultate favorabile in acetse doua fronturi, suntem increzatori in revenirea pietei", a declarat Atul Sobti (foto), CEO-ul Ranbaxy Laboratories.

Ranbaxy Laboratories este o companie internationala de produse farmaceutice integrata, bazata pe cercetare-dezvoltare, cu operatiuni locale in 49 de tari si activitati de productie in 11, printre care si in Romania - Terapia Ranbaxy. Terapia a fost infiintata in anii '20 si este cel mai mare producator de generice (medicamente iesite de sub patent) din Romania, cu o pozitie in top 10 al celor mai mari companii farma din Romania. In primavara lui 2006, compania indiana a preluat, printr-o tranzactie de 324 milioane de dolari, producatorul local Terapia, controlat de fondul de investitii Advent International.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri