Firmele de productie care anul trecut au acordat cel de-al 13-lea salariu se gasesc in imposibilitatea de a face acest lucru in decembrie 2009, acestea adoptand un sistem de recompensare bazat exclusiv pe nivelul performantei fiecariu angajat.

Mai mult, la nivelul intregii piete, doar 54,6% dintre companii acorda prime de Sarbatori in acest an, fata de 93,5% anul trecut. Fata de consistenta in bani a primelor din 2008, anul acesta tichetele cadou, deductibile fiscal, cu o valoare maxima de 150 lei predomina in pachetele de Craciun. Media primelor acordate in 2008 a fost de aproximativ 605 lei per angajat, in timp ce anul acesta nivelul mediu al primelor va fi sub 230 lei per angajat.

Astfel, 65% dintre companii vor acorda tichete cadou in 2009 , cu aproape doua treimi mai mult decat anul trecut, cand peste 75% dincompanii si-au recompensat in bani angajatii.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 86 de companii din mediul privat, 37% din acestea provenind din Bucuresti. Firmele provin cu precadere din industriile auto, medical, financiar si servicii.

Infiintata in anul 2001, Paylogic este dedicata serviciilor de externalizare a serviciilor de calcul salarial si administrare de personal. In prezent, compania are sediul central in Bucuresti, avand si alte 4 birouri locale, in Cluj, Timisoara, Sibiu si Medias.

Citeste si Ce angajati din multinationale mai iau prima de Craciun

Ce angajati din multinationale mai iau prima de Craciun

Ce angajati din multinationale mai iau prima de Craciun