A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic la nivel local, a anuntat ca Robert Popescu, CEO-ul companiei va prelua responsabilitatile lui Claudiu Opran, in calitate de COO al farmaciilor Sensiblu. Plecarea lui Opran incheie astfel restructurarea managementului de top care a inceput vara trecuta.
"Transferul de responsabilitati vine ca urmare a incetarii contractului domnului Opran si are efect imediat. Robert Popescu va fi secondat la conducerea Sensiblu de Claudiu Grosu, care a fost promovat in functia de director comercial", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

"Claudiu Grosu a demonstrat de-a lungul anilor ca este un director de succes al Sensiblu si sunt bucuros ca putem colabora indeaproape pentru a accelera cresterea profitabila a Sensiblu", a declarat Robert Popescu (foto), CEO-ul companiei.

Claudiu Grosu este unul dintre veteranii grupului, lucrand pentru A&D Pharma de peste 14 ani. Opran ramasese singurul manager din "garda veche", de dinainte de demararea procesului de reorganizare a companiei, care a afectat insusi managementul de top, si vine la un dupa plecarea lui Vivian Diaconescu, COO-ul diviziei de marketing&sales.

La inceputul lui 2008, A&D Pharma s-a reorganizat pe trei divizii de business - retail (farmaciile Sensiblu), distributie clasica (Mediplus) si marketing&sales, echipa de management fiind formata din CEO-ul Dragos Dinu, Vivian Diaconescu, in fruntea marketing&sales si Claudiu Opran, ca sef al farmaciilor Sensiblu.

Miscarile din top management au culminat in vara lui 2008, cand A&D Pharma a anuntat plecarea lui Dragos Dinu din functia de CEO al companiei, dupa sase ani de sefie, respectiv 13 in companie. Demisia lui Dinu si a directorului financiar Roger de Bazelaire (venit in A&D Pharma din 2007) au survenit din cauza rezultatelor financiare slabe, care au adus prabusirea actiunilor companiei la Bursa de la Londra, in conditiile unei scaderi dramatice a profitului.

Dupa demisia lui Dinu, actionarii fondatori (Walid Abboud, Ludovic Robert, Roger Akoury si Charles Michel Eid) au inceput sa se implice tot mai mult in viata companiei, operand modificari si la nivelul consiliului director, prin reducerea numarului de functii. Atunci a fost momentul cand au aparut primele zvonuri cu privire la posibile schimbari in “vechea garda” din A&D Pharma, printre care si Diaconescu. Intre timp, Dinu a devenit partener al firmei de consultanta in domeniul sanatatii Link Resource, infiintata de Nicolae Voiculescu, fostul sef al Novartis, in colaborare cu casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

Vivian Diaconescu a ramas in cadrul companiei, cu o functie de consultant, pe un contract care acopera si anul viitor. In paralel, Diaconescu administreaza, impreuna cu sotia, un mic business in domeniul serviciilor pentru HoReCa (hoteluri, cafenele, restaurante si pub-uri). Inlocuitorul sau a venit de abia sapte luni mai tarziu, cand actionarii A&D Pharma l-au adus la carma diviziei de marketing&sales pe Jean Michel Lespinasse, cu o vasta experienta farmaceutica.

Citeste detalii despre cea mai mare tranzactie farma a anului: A&D Pharma preia filialele regionale ale Ozone cu 23 milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri