TCE, divizia care opereaza afacerile de transport si logistica in cadrul Grupului RTC, a avut in 2009, “un an al supravietuirii”, o cifra de afaceri de 19,5 milioane euro, cu 15% mai mare decat in anul anterior, cand a raportat 17 milioane euro.
"Rezultatele cu care am incheiat anul 2009 au fost peste estimarile noastre. Dupa ce in primele sase luni ale anului, TCE a fost puternic afectat de criza, vanzarile au revenit in ultimul trimestru, depasind, astfel, rulajul de 18 milioane de euro estimat de noi pentru 2009", a declarat CEO TCE, Sorin Sofian (foto).

In ceea ce priveste numarul total de transporturi, TCE a realizat anul trecut 4,5 milioane de livrari, din care cea mai mare pondere, de peste 70%, a fost detinuta de colete (3,3 milioane). Plicurile trimise in regim de curierat au reprezentat 1 milion pe tot anul, in timp ce trimiterile postale au depasit 18 milioane.

Procesul de eficientizare a activitatii, de reducere a costurilor, va continua si in 2010, cand compania isi va organiza activitatile pe structura de holding.

De asemenea, strategia de dezvoltare pentru 2010 ia in calcul revenirea directiilor de business aflate in scadere in 2009 - transportul de colete si paleti si cresterea serviciilor de warehousing, spedition si post.

Compania estimeaza ca peste 50 de procente din rulajul anului 2010 vor avea ca sursa transportul de colete si paleti si aproximativ 30 de procente serviciile postale.

TCE estimeaza pentru acest an mentinerrea cifrei de afaceri la 20 milioane euro si un profit net de 4%. "In varianta optimista, care ia in calcul revenirea pietei in a doua jumatate a anului, rulajul TCE va creste cu 10-20%. Daca 2009 a fost un an al supravietuirii si reorganizarii, pentru 2010 avem doua obiective majore: profitabilitatea si cresterea calitatii serviciilor noastre, astfel incat procentul de livrare in 24 de ore sa ajunga la 98%", a precizat Sofian.

TCE este divizia de transport & logistica a RTC Holding, unul dintre cele mai mari grupuri de retail, distributie si servicii din Romania. Compania opereaza prin intermediul retelei sale ce cuprinde peste 50 de platforme si agentii, cu acoperire completa la nivel national, avand 1.150 de angajati si peste 3.500 de clienti activi.

In prezent, TCE este structurata pe sapte linii de business: TCE Courier (cureirat expres national), TCE Express, TCE Cargo (servicii de grupaj cargo), TCE Post (companie de logistica ce ofera servicii postale nationale, alternativa la serviciile postale publice), TCE Spedition (casa de expeditie), TCE Warehouse (servicii de depozitare), TCE Servcom (companie de logistica ce ofera merchandising si servicii comerciale catre mass-market).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri