Clinica Medicard, cu specializarea cardiologie interventionala, a fost inaugurata astazi in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, potrivit unui anunt al companiei care s-a ocupat de integrarea proiectului Medical Finance.
Clinica este dotata cu aparatura medicala de ultima generatie, precum angiograful cu detector digital Innova 2100 IQ, produs de General Electric. Gama de servicii medicale cuprinde printre cardiologia interventionala, angiografie si angioplastie periferica, electrofiziologie, ecografie cardiaca Doppler, monitorizare Holter ecg si a tensiunii arteriale.

Noua clinica este o investitie de peste 700.000 euro si dispune de o echipa formata din 20 de persoane, reunind specialisti consacrati in domeniul cardiologiei interventionale, asistente si personal administrativ.

“Medicii din Buzau si nu numai se vor putea baza pe ajutorul echipei noastre de interventionisti in luarea deciziilor vitale pentru viata pacientilor. Prin parteneriatul semnat cu Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, vom putea oferi fiecarui pacient cu afectiuni cardice posibilitatea realizarii unor investigatii sau a unor proceduri interventionale, pe care nu si le-ar fi putut permite in alte conditii.”, a declarat Dan Mircea Negoita (foto), director executiv Medicard.

Clinica Medicard va dispune de 5 paturi de internare in urma unui parteneriat cu Spitalul Judetean de Urgenta Buzau. Acestea sunt destinate pe de o parte, pacientilor care vor suporta plata integrala a serviciilor si pe de alta parte, monitorizarii pacientilor post interventional.

Dupa cum Wall-Street va anunta in premiera la inceputul saptamanii, proiectul clinicii a demarat anul trecut in colaborare cu Medical Finance, care a fost totodata si integratorul acestuia, avand finantare din partea Unicredit Leasing. “Am cochetat de anul trecut cu acest proiect, pe care il consideram foarte special pentru ca se afla in interiorul unui spital judetean de urgenta si practic, reprezinta o externalizare a serviciilor pe profil cardio.”, a afirmat domnul Daniel Badic, director executiv Medical Finance.

Medicard va functiona in regim de coplata pentru decontarea serviciilor medicale in cazul pacientilor asigurati prin sistemul de asigurari sociale de sanatate, restul sumei fiind decontata de spitalul judetean.

In cadrul clinicii se vor putea efectua zilnic pana la 10 investigatii de tip diagnostic si se vor putea trata cazuri in urgenta prin proceduri de cardiologie interventionala si electrofiziologie. Personalul Medicard cuprinde 5 medici si alte 15 persoane reprezentand echipa administrativa si asistentele medicale. Dr. Lucian Zarma, Dr. Emanuel Radu si Dr. Marin Postu fac parte din echipa de medici specialisti in domeniul cardiologiei interventionale.

Fluxul de lucru in cadrul clinicii a fost eficientizat prin implementarea unui sistem informatic integrat de tip RIS/PACS, furnizat de PixelData si care este specific centrelor de imagistica.

Pe langa comunicatia cu echipamentele de imagistica, arhivarea imaginilor pe termen lung sau inregistrarea datelor pacientilor si a investigatiilor imagistice asociate, sistemul PixelData implementat in cadrul Medicard ofera posibilitatea de telediagnostic.

Lansarea oficiala a clinicii de la Buzau a fost precedata de simpozionul medical “Cardiologia invaziva in actualitate”, organizat de Medicard in parteneriat cu General Electric si Medical Finance. Evenimentul de astazi (vineri, 5 martie a.c. ) a fost prezidat de catre doamna Prof. Dr.
Carmen Ginghina, consultant in cadrul clinicii Medicard. Simpozionul a reunit lucrari pe teme de cardiologie invaziva si a beneficiat de puncte EMC.

Clinica de Cardiologie Medicard a fost infiintata in 1994 de catre medicul cardiolog Adriana Negoita. Anul trecut a demarat implementarea proiectului de cardiologie interventionala in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau. In prezent, activitatea Medicard se desfasoara in noua clinica si in cabinetul situat in centrul Municipiului Buzau.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri