Carrier Corporation Romania, filiala locala a celui mai mare producator de sisteme de incalzire si aer conditionat, a anuntat ca in urmatorii trei ani vrea sa obtina venituri anuale de cel putin zece milioane euro.

Compania, parte a concernului american United Tehnologies, a mai anuntat ca pentru acest an tinteste o cifra de afaceri situata intre 5 si 10 milioane euro. "Ne asteptam la o usoara crestere pentru acest an, dupa ce in 2009 a fost un an destul de dificil", a declarat Fabio Vello, country manager Carrier Romania. Oficialul a mai declarat ca veniturile companiei in Romania au scazut in 2009 ca urmare a crizei financiare care a prabusit piata imobiliara, dupa ce in anul intrarii pe piata locala a avut o cifra de afaceri de 3,7 milioane euro (5 milioane dolari).

Pe termen mediu compania a anuntat ca intentioneaza sa desfasoare o campanie de fuziuni si achizitii prin care vizeaza companii de servicii si automatizari. "Unul dintre obiectivele companiei este de a investi in solutii energetice si de a dezvolta automatizari. Romania prezinta interes pentru investitiile in productie si nu excludem aceasta posibilitate. Nu avem o suma exacta alocata de grup in acest sens, ci este in functie de regiune si de oferta", a mai spus executivul.

Compania isi propune sa creeze companii mixte (n.r. - joint venture) cu alte companii importante, insa acest lucru se va discuta la nivel de regiune. Pentru urmatorii trei ani compania vede si o sporire a cotei de piata in segmentul din care face parte.

Desi compania nu a avut clienti din segmentul rezidential care au renuntat la contracte, Carrier a anuntat ca aceasta piata este una dificila in momentul de fata. In ceea ce priveste revenirea, grupul se asteapta ca aceasta sa aiba loc simultan pe toate cele trei paliere - rezidential, industrial si office. "Pentru a putea supravietui, Romania trebuie sa pedaleze in 2010", a spus Vello, care a comparat situatia economica cu mersul pe bicicleta.

Printre clientii de pe piata locala ai Carrier se numara Camera de Comert si Indstrie Bucuresti, Cocor Shopping Centre, Iulius Mall, McDonalds, Lake View Bucuresti si fabrica din Ploiesti a Coca Cola. Contractele incheiate sunt de tip business-to-business si se ridica la valori de cateva sute de mii de euro. Cel mai mare contract este cel incheiat cu ansamblul rezidential Asmita Gardens in valoare de 3 milioane euro.

Carrier Corporation a raportat in 2009 venituri de 11,4 miliarde dolari si are aproximativ 32.000 angajati in intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri