Concernul olandez Egeria, unul din cele mai mari fonduri de investitii de tip private equity din Olanda, in parteneriat cu Wagram, o alta companie olandeza specializata in acelasi tip de investitii, a finalizat recent preluarea pachetului majoritar de actiuni al grupului Den Braven, jucator important la nivel mondial in domeniul izolantilor profesionali, prezent pe piata locala din 1997.

“Preluarea grupului Den Braven de catre niste giganti financiari, cum sunt Egeria si Wagram, companii care dispun de resurse financiare extrem de solide, reprezinta o garantie pentru dezvoltarea ulterioara a grupului si, implicit, a activitatilor din Romania. In urma discutiilor pe care le-am avut cu noii actionari majoritari si cu noul CEO al grupului, domnul Geert Jansen, am primit asigurari ca in perioada urmatoare se va investi in extinderea capacitatilor fabricii din Romania, astfel ca in urmatorii trei ani sa atingem o cifra de afaceri de circa 60 de milioane de euro, respectiv un nivel dublu fata de cel de 30,8 milioane de euro, inregistrat in 2009”, spune Adrian State, directorul general al Den Braven Romania.

El a precizat ca firma isi va mentine aceeasi structura a personalului. Potrivit lui Adrian State, tinta de crestere propusa pentru urmatorii trei ani va putea fi sustinuta de lansarea de noi produse, de majorarea cotei de piata din Romania, precum si de cresterea masiva a exporturilor.

Valoarea totala a vanzarilor companiei din perioada ianuarie-iunie 2010, inclusiv exporturile, a atins un nivel de 16,3 milioane de euro, cu 40% mai mare decat pragul consemnat in primul semestru din 2009. Exporturile de spuma poliuretanica au crescut de 2,3 ori, pana la 6,9 milioane de euro, iar vanzarile totale la export s-au majorat de peste doua ori.

Vanzarile totale ale Den Braven Romania au atins in 2009 un nivel de 30,8 milioane de euro, valoare care include si rezultatele filialei din Republica Moldova, in scadere cu 8% fata de 2008, in conditiile in care vanzarile de materiale de constructii din Romania s-au redus cu 30%-50%, iar compania a renuntat sa livreze unor firme care nu prezentau increderea ca pot sa isi achite facturile la timp.

Compania si-a bugetat pentru 2010 o crestere cu 10-15% a cifrei de afaceri.

Olandezii au investit de la intrarea pe piata locala, in 1997, circa 20 de milioane de euro, 50% din bani fiind alocati pentru constructia unei fabrici de spume poliuretanice la Buftea.

Grupul Den Braven, infiintat in anul 1974, in Olanda, detine zece unitati de productie la nivel mondial si deruleaza activitati in 24 de tari, fiind specializat in productia si distributia izolantilor profesionali pentru constructii, industria geamului termoizolant si auto, precum si pentru utilizatori casnici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri