“Anul viitor vom evalua datele pe care le vom strange din prospectiuni si vrem sa incepem forajul in 2012”, a declarat Attila Holoda, director de explorare si productie in regiunea Eurasia in cadrul MOL.

Prezent la inaugurarea conductei de gaze care leaga sistemul romanesc de cel ungar [vezi aici cum arata conducta si ce investitii s-au facut], Holoda a explicat ca licentele castigate la licitatia organizata de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) sunt valabile sase ani.

Boc: Conducta de gaze Arad-Szeged deschide Romania pentru importul din Azerbadjan

Boc: Conducta de gaze Arad-Szeged deschide Romania pentru importul...

Cele trei perimetre castigate la licitatie de MOL si Expert Petroleum insumeaza aproape 3.500 de kilometri patrati, iar explorarile sunt programate a incepe anul viitor.

Oficialii grupului ungar au mai declarat ca investitii se vor face si in extinderea retelei de benzinarii in Romania, fara sa ofere alte detalii. Numarul benzinariilor a scazut de la 135 de unitati la 126, pe fondul comprimarii generale a vanzarilor de carburanti.

Citeste si:

Vanzarile de carburanti vor atinge un nivel similar celor din 2008 abia peste cel putin 3-4 ani, a estimat Mosonyi Gyorgy (foto), presedintele Consiliului de Administratie al grupului maghiar.

In primele sase luni ale anului curent, incasarile MOL Romania s-au diminuat ca volum cu 4,5% fata de perioada similara din 2009, ca efect al desfiintarii de statii in contextul scaderii cererii.

Citeste aici ce a declarat prim-ministrul Emil Boc la inaugurarea conductei de gaze Arad-Szeged.